SPUNE CE CREZI: pe cât de oportună este noua intersecţie cu sens giratoriu din sectorul Râşcani al Chişinăului?
3 Iunie 2013, 16:43
Azi dimineaţă locuitorii Chişinăului au avut parte de o surpriză, organizată de primăria capitalei. În sectorul Râşcani, la intesecţia străzilor Alecu Russo, Kiev, Bogdan Voievod şi bulevardului Moscova au fost instalat o serie de piese din plastic, care imită forma delimitării unei intersecţii cu sens giratoriu. În acelaşi timp, toate semafoarele, care reglementau anterior trecerea în această intersecţie, au fost deconectate, iar indicatoarele care clasau bulevardul Moscova şi str. Kiev ca artere cu prioritate au fost... acoperite cu poşete negre. Alături, au fost instalate şi indicatoarele de cedare a trecerii şi de confirmare a sensului giratoriu ca sens cu prioritate.

Se pare că decizia primăriei a stârnit o confuzie serioasă, unii dintre şoferii capitalei fiind luaţi prin surprindere de noua semnalizare a intersecţiei. În cele câteva minute în care redacţia noastră a realizat imagini la această locaţie, am surprins deja nenumărate
încălcări de trecere a intersecţiei, unii dintre şoferi tăind sensul giratoriu în direcţie inversă la virarea la stânga. Pe de altă parte, primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, menţionează că
schimbarea de astăzi are un rol de experiment, care ar trebui să reuşească, iar ulterior intersecţia va fi amenajată cu elemente fixe, pentru un termen îndelungat. Primarul s-a
referit şi la o altă intersecţie cu sens giratoriu apropiată, care uneşte străzile Florilor, Bogdan Voivod şi Tudor Vladimirescu, declarând că aceasta este de asemenea nesemaforizată de mulţi ani şi aici circulaţia se desfăşoară mult mai fluid, în timp ce intersecţia amenajată astăzi crea în permanenţă situaţii de ambuteiaj în orele de vârf. Menţionăm că noua intersecţie cu sens giratoriu nu este însoţită de nici un marcaj rutier, cu excepţia marcării trecerilor de pietoni.
Ce credeţi Dvs. despre acţiunile de astăzi ale primăriei Chişinău? Este oportună organizarea intersecţiei dintre străzile Alecu Russo, Kiev,
Bogdan Voievod şi bd. Moscova în una cu sens giratoriu? Ar trebui ea semaforizată sau nu?
PiataAuto.mdRedacţia PiataAuto.md
6
4,287
GALERIE FOTO (14 IMAGINI)
COMENTARII (13)
GRED
Chişinău
la 3 Iunie 2013 - 16:51
Mai la astia care sunt nedumeriti si incalca regulile chiar daca aparut sensul giratoriu peste noapte! Ce-o fi in capu lor? Acesti soferi au fost vre-o data in alta tara? In alte orase? Bucuresti? Iasi? Berlin? Ce sa mai zic de Londra unde tre sa te deprinzi cu partea stanga,,,, Soferi de vara? Permisuri cumparate? Sau iresponsabilitate totala?

Sunt camere web in iNet la aceasta interesectie. Cel putin o sa ma trag o privire la ora de varf itre 5 si 7 ... Cel putin acuma trafic Zero! Daca va fi asa - atunci se merita!
0
2
GRED
Chişinău
la 3 Iunie 2013 - 16:58
Si o mica observatie. Intr-un sens giratoriu cercul nu e neaparat sa fie asemanator unei circumferinte ideal geometrica de o anumita raza. In multe tari este ajustat conditiilor carosabilului cel putin in Londra sau Berlin sunt sensuri giratorii chiar ovale mai putin - sub forma de elipsa daca e necesar ... Se fluidizeaza destul de bine.
0
0
GRED
Chişinău
la 3 Iunie 2013 - 17:07
De exemplu asa = http://3.bp.blogspot.com/_WkWKLwgup2c/SmYsrcgpxLI/AAAAAAAAB5g/hseHhaul7q4/s1600/Glebe-Mt-Vernon-Traffic-Cir.jpg

0
1
GRED
Chişinău
la 3 Iunie 2013 - 17:09
E ce frumos - chiar si semnul de pe panou e ajustat frumos :)
http://img.readtiger.com/wkp/en/Road.sign.arp.750pix.jpg
0
1
petro
Chişinău
la 3 Iunie 2013 - 18:51
ar fi asta o solutie dar se cam inghesuiesc masinile si trolebuzele ca sa treaca, putina reamenajarea, largire...
0
1
petro
Chişinău
la 3 Iunie 2013 - 21:09
o problema ramine, trecerea pentru pietoni fara semafor...
0
0
Valeriu
Chişinău
la 4 Iunie 2013 - 08:28
E chiar foarte buna ideea, trec in fiecare dimineata si seara pe acolo si acum e o placere sa treci, castigi in timp, combustibil si nervi, asa ca e ok. Ca mai trebuie de ajustat cate ceva, asa e, poate liniile de troleibuz, dar sensul giratoriu trebuie sa ramana.
GRED ai dreptate cu cei nedumeriti, mai bine sa stea acasa!

Iata nu stiu ce va fi la intersectia M Sadoveanu cu Alecu Russo, unde tot vor sa faca sens giratoriu...acolo posibil sa existe ambuteiaje in orele de varf. E drept ca si acum ce se intampla acolo nu e bine, dar vom vedea...
0
0
Valeriu
Chişinău
la 4 Iunie 2013 - 08:30
Cei care nu cedeaza pietonilor trebuie amendati si se vor invata treptat cred. Din cauza unor tampiti nu e nevoie sa fie reconectat semaforul.
0
0
GRED
Chişinău
la 4 Iunie 2013 - 09:03
Exact Valeriu. Cu pietonii sunt solutii. Daca mai tine minte cineva cand era amenda p-u curea 20 lei toti mergeau fara curea acuma cu 400 lei nu prea au chef sa no cupleze. Asa ca cu pietonii se rezolva in dependenta de gradul de incalcare de la 600 -1000 de lei pana la suspendarea permisului. Daca se doreste totul se rezolva.
Sadoveanu cu Russo la fel. Rar sunt ambuteiaje acolo in schimb acolo e alta problema - numar mare de accidente din cauza virarii la stanga - asa ca cred ca se merita si acolo sens giratoriu.
0
0
petro
Chişinău
la 4 Iunie 2013 - 09:35
la intersectia dacia si decebal si traian la fel se poate incerca cu sens giratoriu
0
0
STEFF
Chişinău
la 4 Iunie 2013 - 10:33
Normal...in gerim de test las sa fie, Cred ca o sa fie eficient!
0
0
Robert
Bucureşti, România
la 4 Iunie 2013 - 17:15
Eu as interzice mopedele si motocicletele, fiindca incurca foarte mult traficul, ba chiar mai sunt si riscuri de accident. Ar fi cazul unor legi drstice, securiste pt acesti pasionati ai adrenalinei pe 2 roti.
4
0
Crazywolf
Chişinău
la 26 Iunie 2013 - 11:24
mopedele si motociclete din potriva.... ajuta la "necrearea" ambuteiajelor.

cum crezi cine va crea mai mare ambuteiaj, un sofer pe autoturism sau unul pe motocicleta? problema e in sofer si nu in mijlocul de transport.
Prea multe se permit pustilor ce habar n-au cum trebuie sa circuli pe strazi. Merg si fara casti si incalca la stinga si sla dreapta.
Privitor la intersectia mentionata.... prea multe probleme trebuie rezolvate si prea multe chestii necesita schimbate ca sa faca asa tip de intersectie.
Cea mai mare problema acolo o reprezainta Rutierele (maxi taxi) ...asta-i haosul orasului.... nu motocicletele :)
0
2
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!