Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

BMW Concept Active Tourer Outdoor - pentru un mod de viaţă activ

11 Iulie 2013 - 12:20
Denis Godorozea
BMW Concept Active Tourer Outdoor - pentru un mod de viaţă activ
La Salonul Auto de la Paris din 2012, bavarezii au surprins o lume întreagă, prezentând primul său model cu tracţiunea pe puntea faţă, acesta fiind conceptul BMW Concept Active Tourer. Acum BMW dezvoltă această idee, cu o nouă versiune numită Outdoor, care a fost concepută pentru iubitorii de ciclism şi un mod de viaţă activ.

Designul noului BMW Concept Active Tourer Outdoor este identic conceptului prezentat la Paris, cu mici excepţii, precum culoarea "Gold Race Orange", accentele de pe grila radiatorului şi de pe jantele de 20 de inch, dar şi garda la sol crescută cu 16 mm.

Substratul tehnic, la fel, a rămas neschimbat, având la bază noua platformă UKL1, pe care va fi construit şi viitoarea generaţie MINI, precum şi un sistem hibrid, constituit din noul propulsor cu 3 cilindri de 1.5 litri turbo, ce pune în mişcare roţile faţă şi un motor electric, ce pune în mişcare roţile spate.

Puterea totală a sistemului hibrid constituie 190 CP, suficienţi pentru a prinde prima sută de kilometri în mai puţin de 8 secunde şi de a atinge o viteză maximă de 200 km/h. Fiind posibilă reîncărcarea acumulatoarelor cu ajutorul prizei de casă, în regimul pur electric Active Tourer Outdoor poate parcurge până la 30 km, în timp ce în regimul hibrid, acesta va consuma 2,5 l/100 km, iar emisiile de CO2 nu vor urca mai sus de 60 g/km.

Singura diferenţă majoră faţă de conceptul de la Paris, este sistemul unic de montare a două biciclete în portbagaj. Datorită ingeniozităţii acestui sistem, bicicletele pot fi fixate în afara automobilului, apoi introduse în interior. Avantajul acestui sistem, faţă de ataşamentele externe convenţionale, este confortul, practicismul şi siguranţa bicicletelor la furt sau deteriorare, iar amplasarea compactă lângă peretele lateral, nu taie prea mult din volumul portbagajului, dar totuşi, acest tip de fixare va necesita rabatarea banchetei din spate. În fine, acest model este perfect pentru escapadele în afara oraşului, în doi, cu un prieten sau persoana iubită!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (27 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter