BMW i3 electric de serie va fi prezentat pe 29 iulie
2 Iulie 2013, 13:43
Primul BMW electric de serie, numit i3, va fi prezentat pe data de 29 iulie. Mai mult de 40 ani bavarezii dezvoltau tehnologii în domeniul mobilităţii electrice, iar în ultimii ani ei au făcut paşi importanţi, creând chiar un sub-brand numit "i", care va separa vehiculele electrice, de modelele BMW obişnuite propulsate de motoare cu ardere internă.

Având o lungime sub 4 metri, noul BMW i3 va fi aproape identic cu conceptul electric BMW i3 Coupe,
prezentat la Salonul Auto de la Los Angeles, la sfârşitul anului trecut. Modelul de serie se va distinge de concept doar cu mici detalii. Precum ne arată şi video-ul de teasing, silueta va rămâne neschimbată, iar o diferenţă majoră fiind uşile mici spate, care se vor deschide la fel ca pe cupeul Mazda RX-8, având ca scop un acces mai lejer către bancheta spate.

Este de aşteptat, că substratul tehnic al modelului de serie să fie similar cu cel al conceptului. Astfel, primul BMW
electric de serie va primi un motor electric de 170 CP, care va propulsa roţile din spate, primind energie de la un pachet de acumulatoare litiu-ion, instalate în podea. Este posibilă şi apariţia versiunii cu un generator pe benzină, care va genera energie pentru acumulatoare, astfel prelungind autonomia electromobilului.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
1,800
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!