Monza Concept - direcţia viitoarelor modele Opel
8 Iulie 2013, 17:04
În perioada anilor 1978-1986, pe baza modelului Senator, Opel producea un cupe-fastback dinamic numit Monza
(pe foto), care a fost ultimul cupe cu
tracţiunea pe spate al producătorului din Russelsheim. Şi totuşi istoria modelelor Opel cu tracţiunea spate, nu s-a încheiat atunci. În 2000 apăruse
roadster-ul Opel Speedster, cu propulsorul montat central, iar în 2006 – roadsterul Opel GT, cu propulsorul montat în faţă. Cu toate acestea, cupeurile Opel cu tracţiunea spate au rămas departe, în anii optzeci.
Dar acest lucru se va schimba curând, pentru că, la Salonul Auto de la Frankfurt din septembrie, Opel va prezentat conceptul Opel Monza Concept, care va reînvia nu numai denumirea, ci şi tracţiunea spate! Conceptul, de asemenea, arată cum va evolua filosofia de design "măiestria sculpturală şi precizia germană" pe viitoarele modele Opel, dar şi inovaţiile
tehnologice pe planul substratului tehnic eficient şi a sistemului multimedia avansat. Cel mai probabil modelul Monza de serie va avea şi o clonă nord-americană, numită
Buick Riviera – un alt nume reînviat, care a apărut sub forma conceptului cu acelaşi nume în acest an. Nu este exclus, ca conceptul Monza, nu este altceva, decât conceptul Buick Riviera, adaptat la stilistica Opel, cu tot cu tehnologiile sale şi substratul tehnic hibrid.
Pentru cei de la Opel, acest concept este un pas foarte important, pentru a ne prezenta viitorul brandului german, în termeni de stil şi inovaţii.
Potrivit şefului Opel, Karl-Thomas Neumann, inovaţia a fost principala caracteristică a brandului în întreaga sa istorie de 150 de ani, iar acest lucru este confirmat de conceptul Opel Experimental GT din anul 1965
(pe foto - primul din stânga), care a devenit primul concept, creat vreodată de către un producător european.

Mai multe detalii despre conceptul Monza, vom afla mai aproape
de premiera mondială.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,338
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (9)
Robert
Bucureşti, România
la 8 Iulie 2013 - 18:55
Opel Calibra era varianta cupe a lui Opel Vectra, o solutie de caroserie foarte frumoasa vanduta de Opel la inceputul anilor 90, ani in care Opel era mai bine cotat decat in momentul de fata (mai ales ca a suportat si dificultatile financiare ale lui GM), ani in care "jepul" nu era la putere, ani in care nu erau atatea variante de caroserie la o marca asa cum sunt acum, ani in care acel tip design nu-l vedeai decat la producatorii de masini sport sau razlet pe la japonezi: Toyota Cellica, Honda Prelude, Nissan 3000ZX .

In special datorita amalgamului de modele prezent acum pe piata nu cred ca vom vedea Calibra prea curand (vezi si esecul Lagunei Coupe), tinerii cu bani putini nu-si permit o masina noua, cei bogati merg spre premium, iar clasa medie familista poate regasi usor ideea de Coupe intr-un Passat CC. Pana la urma poate fi o solutie resuscitarea numelui pe o berlina-copue gen CC, dar nu va mai avea nimic din farmecul de odinioara.
3
1
Cyber
Briceni, Moldova
la 8 Iulie 2013 - 19:26
Imi place mult cum arata sper sa devie si de serie in viitorul apropiat.
Chiar de conduc o masina tractiune fata prefer tractiunea spate...

Apropo, lasati-l pe Robert... ca cand e vorba de germane o ea in deriva =))
1
1
Robert
Bucureşti, România
la 8 Iulie 2013 - 20:07
@Cyber, DA , nu ma pot contrazice cu dumneata. Esti prea odihnit.
3
0
valentin ghionea
Galaţi, România
la 8 Iulie 2013 - 20:44


Scrooge

la 08.07.2013, 11:43, Automarket



" Opel Calibra era varianta cupe a lui Opel Vectra, o solutie de caroserie foarte frumoasa vanduta de Opel la inceputul anilor 90, ani in care Opel era mai bine cotat decat in momentul de fata (mai ales ca a suportat si dificultatile financiare ale lui GM), ani in care "jepul" nu era la putere, ani in care nu erau atatea variante de caroserie la o marca asa cum sunt acum, ani in care acel tip design nu-l vedeai decat la producatorii de masini sport sau razlet pe la japonezi: Toyota Cellica, Honda Prelude, Nissan 3000ZX .

In special datorita amalgamului de modele prezent acum pe piata nu cred ca vom vedea Calibra prea curand (vezi si esecul Lagunei Coupe), tinerii cu bani putini nu-si permit o masina noua, cei bogati merg spre premium, iar clasa medie familista poate regasi usor ideea de Coupe intr-un Passat CC. Pana la urma poate fi o solutie resuscitarea numelui pe o berlina-copue gen CC, dar nu va mai avea nimic din farmecul de odinioara."

Foarte interesant comentariu, o analiza la subiect scrisa de userul @Scrooge, nici macar n-ai modificat cuvantul "copue" scris gresit mai Robert, te-ai aruncat la copy-paste direct, asta a fost motivul pt care mi-am facut cont aici si cu toate c-am zis ca nu mai comentez pe aici nu m-am putut abtine, chiar asa sa copii textele altora fara rusine? Esti o rusine pt orice comunitate virtuala, poate pe unii de pe aici i-ai pacalit, pe altii nu, dar cel mai pacalit dintre toti chiar tu esti.
1
3
Robert
Bucureşti, România
la 8 Iulie 2013 - 21:50
Asa este domnule Ghionea :) ..insa si mai rusinos este cand incerci sa copiezi textul meu si sa spui ca eu l-am copiat adaugand tu inca cateva fraze pe langa el......ha-ha-ha....,...... Chiar nu iti este rusine trollule ?Ziceai ca nu mai intri . Pai nu o mai face...... decat sa arunci cu noroi aiurea
2
0
Robert
Bucureşti, România
la 8 Iulie 2013 - 22:00
Dragi pt cei care nu stiu cine este domnul 2Valentin Ghionea sa intre la acest link. Veti vedea ca si pe acest site are aceleasi trasaturi obsesive si se cearta cu toata lumea cand nu ii convine ceva. Numai ca aici se cearta cu un user @dan_grc. Probabil cand se plictiseste intra aici sa se certe cu mine si sa minta tot timpul. De cate ori cand a intrat pe acest site l-ati auzit sa fie la subiect cu comentariile ? Niciodata........phhhh cat de patethic.

http://www.automarket.ro/test-drive/citroen-c-elysee-16-115-cp-51854.html

1
0
Mihail
Chişinău
la 9 Iulie 2013 - 00:00
robert tat as shie ghini
1
3
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 9 Iulie 2013 - 01:24
Mihai: Tu kak vsegda v svoiom repertuare :D:D Bravo!!! ;-)
1
2
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 9 Iulie 2013 - 01:27
Opel Monza este de fapt un Senator coupe... ambele s-au konstruit pe aceiasi platforma. Calibra si amkum imi prezinta interes daca sincer, mai ales varinatele ce se intilnesc kam rar, motor 2.0 16valve 4x4. Designul lor, necatind la scurgerea timpului, nu este invekit delok!
1
1
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!