Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

RCZ R - cel mai puternic Peugeot din istorie!

10 Iulie 2013 - 13:54
Denis Godorozea
RCZ R - cel mai puternic Peugeot din istorie!
Peugeot RCZ este un cupe sport cu un design original, dar fără prea mari pretenţii la performanţe dinamice, dar odată cu apariţia versiunii RCZ R, conceptul căreia a fost prezentat la Salonul Auto de la Paris din 2012, totul se va schimba radical!

Noul RCZ R, este dotat cu exact aceleaşi atribute, prezentate pe concept, inclusiv jantele de 19 inch, spoilerul spate staţionar, suspensia sport coborâtă cu 10 mm, sistem de frânare mai performant şi interior sport, tapiţat cu Alcantara şi pielea Nappa. Şi totuşi, substratul tehnic a fost îmbunătăţit comparativ cu conceptul, modelul de producţie având un surplus de 10 CP şi emisii CO2 mai mici cu 10 g/km (145 g/km – Euro 6).

Astfel, propulsorul 1.6 turbo dezvoltă 270 CP şi 330 Nm, iar această putere este transmisă roţilor faţă prin intermediul cutiei manuale cu 6 trepte şi a diferenţialului blocabil Torsen. Cu cei 270 CP, RCZ R este cel mai puternic Peugeot de serie creat vreodată şi unul dintre cele mai puternice maşini de producţie cu o capacitate a motorului de 1,6 litri.

Pentru a rezista puterii imense (170 CP pe litru), propulsorul este dotat cu pistoane forjate de la Mahle Motorsport, confecţionate din acelaşi aliaj, care este utilizat pentru pistoanele bolizilor de Formula 1!

Aceste pistoane sunt folosite pentru prima dată pe o maşină de serie.

Specialiştii de la Peugeot Sport, care au lucrat şi asupra victoriosului Peugeot 208 T16 al lui Sebastien Loeb, nu numai au crescut puterea motorului, dar, de asemenea, au redus greutatea totală cu 17 kg, aducând raportul greutate/putere până la 4,7 kg/CP.

Ca urmare, cu o masă de 1.280 kg Peugeot RCZ R accelerează de la zero la 100 km/h în 5,9 secunde şi atinge o viteză de 250 km/h (limitata electronic).

Noul Peugeot RCZ R va fi prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt din septembrie, iar vânzările vor începe în 2014.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (12 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter