Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Broscuţa diesel, cu tuning de la ABT

30 August 2013 - 13:28
Ilie Toma
Broscuţa diesel, cu tuning de la ABT
Volkswagen Beetle e un model cu inspiraţii retro, fără îndoială. Dar este şi modern în acelaşi timp, mai ales în generaţia curentă. Iar tunerii de la ABT s-au gândit să-i dea o nouă notă de dinamism ipostazei diesel a „broscuţei”...

În mod normal, cel mai puternic propulsor diesel pentru un Volkswagen Beetle e TDI-ul de 2.0 litri şi 140 CP. Cei de la ABT, însă, i-au sporit puterea acestuia până la 170 CP, crescându-i şi cuplul de la 320 la 370 Nm. Dar grupul Volkswagen are chiar el o versiune mai puternică a motorului de 2.0 TDI, care livra anterior 170 CP şi 350 Nm, iar de câţiva ani aceasta a fost actualizată la 177 CP şi 380 Nm. Deci, creşterea de putere venită de la ABT nu e chiar cea mai modernă şi potentă modificare aplicată motorului, dar totuşi i-a asigurat maşinii reducerea timpului de sprint de la 0 la 100 km/h de la 9.4 secunde la 8.8 secunde.

Broscuţa modificată vine şi cu câteva artificii de design, printre care se numără jantele de 18 sau 20 de inch, etriere modificate şi discuri de frână mai mari, arcuri modificate la suspensie pentru o gardă la sol mai coborâtă, spoiler frontal, capace pentru blocurile optice, precum şi inserţii în stil de fibră de carbon.

Cei care nu vor opteze pentru o „broscuţă” diesel cu tuning, pot alege o versiune pe benzină, tunată de ABT acum câteva luni, unde motorului 2.0 TFSI i-a fost crescută puterea de la 200 CP la 240 CP.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (5 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter