Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Noile Audi A8 şi S8 au fost dezvăluite

21 August 2013 - 17:35
Ilie Toma
Noile Audi A8 şi S8 au fost dezvăluite
Nava amiral a mărcii Audi a fost împrospătată, împreună cu paralela sa de înaltă performanţă. Noile Audi A8 şi S8 au fost dezvăluite astăzi, deconspirând modificări destul de discrete în aspect.



De fapt, mulţi admiratori ai mărcii Audi se întreabă dacă a fost într-adevăr nevoie de un facelift pentru vârful de gamă, dar răspunsul afirmativ e motivat de concurenţii de la Mercedes-Benz, care triumfă din plin odată cu lansarea noii generaţii S-Class. Audi nu avea cum să stea deoparte, aşa că A8 facelift a fost echipat cu noi arme pentru a ţine piept concurenţei.

După cum ne anunţau germanii acum câteva zile, noul A8 a primit blocuri optice cu matrice de LED-uri, înglobate într-un sistem extrem de complex şi tehnologizat. Aspectul modificat al acestora dau tonul modificărilor aduse de facelift. Au fost modificate însă foarte discret şi capota, şi grila single-frame, şi bara de protecţie faţă, limuzina germană căpătând o faţă mai expresivă, cu forme sculptate mai fin.

Pe posteriorul maşinii a apărut o nouă uşă a portbagajului, blocurile optice au devenit mai plate, iar între acestea şi-a făcut loc o nouă linie cromată, care continuă şi în interiorul stopurilor spate.

Gama de motorizări a rămas aceeaşi, dar propulsoarele şi-au crescut performanţa. Benzinarul 3.0 TFSI şi-a sporit puterea de la 290 CP la 310 CP, cel de 4.0 litri TFSI are acum 435 CP în loc de 420 CP, dieselul 3.0 TDI livrează 258 CP, cu 8 CP mai mult decât până la facelift, iar imensul diesel V8 de 4.2 litri şi-a crescut puterea de la 350 la 385 CP, livrând acum un cuplu copleşitor, de 850 Nm.

Puterea versiunii de înaltă performanţă S8 a rămas nemodificată – acesta va livra în continuare 520 CP din acelaşi motor V8 de 4.0 litri TFSI. Versiunile împrospătate ale lui Audi A8 şi S8 vor debuta public la Salonul Auto de la Frankfurt.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (32 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter