Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Toyota investeşte 1 milion de dolari pe oră în cercetare şi dezvoltare

19 Septembrie 2013 - 07:50
Ilie Toma
Toyota investeşte 1 milion de dolari pe oră în cercetare şi dezvoltare
Recentul raport anual al companiei Toyota arată că în ultimul an fiscal compania niponă a investit la nivel global un total de 807.4 miliarde yeni în cercetare şi dezvoltare, echivalentul a 8.85 miliarde dolari americani. Această cifră se traduce în peste 24 milioane de dolari pe zi sau peste 1 milion de dolari pentru fiecare oră!

Banii investiţi în ultimul an pentru cercetare şi dezvoltare (R&D) reprezintă o creştere cu 3.5% faţă de anul precedent, Toyota motivându-şi necesitatea creşterii costurilor în această direcţie prin dezvoltarea de noi tehnologii de propulsie alternativă, dar şi maximizarea plăcerii de condus, a confortului şi a încrederii la volan pentru modelele curente şi cele din viitorul apropiat. Având peste 5.5 milioane de vehicule hibride vândute până la în acest moment, Toyota îşi desfăşoară propriile cercetări şi dezvoltări ale tehnologiilor de baterii şi tot ea îşi produce independent o mare parte din bateriile folosite la aceştia. În special, Toyota studiază în prezent posibilităţile dezvoltării capacităţilor de stocare a bateriilor prin utilizarea litiumului în formă solidă şi gazoasă, dar şi a altor material de valenţă scăzută, precum magneziul.

O altă creaţie la care s-a lucrat mult în ultimii ani va fi dezvăluită sub forma unui concept la Salonul Auto de la Tokyo din luna noiembrie. E vorba un sedan conceptual de talie medie, care prefaţează primul model de serie Toyota cu propulsie pe bază de hidrogen şi celule de combustibil.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter