Mitsubishi dezvăluie prima imagine cu noile concepte care îi reinventează designul
4 Noiembrie 2013, 08:30
Acum aproape o lună, Mitsubishi a anunţat că va aduce la Salonul Auto de la Tokyo trei concepte improtante, care vor demonstra o nouă identitate de design a mărcii. În acel moment, Mitsubishi nu a publicat decât schiţe şi imagini de teasing cu cele trei concepte.

Creaţiile nipone au nume codificate deocamdată. Unul dintre concepte poartă numele GC-PHEV – unde GC înseamnă Grand Cruiser, şi reprezintă un viitor SUV de talie generoasă, altul – XR-PHEV – reprezintă o viitoare generaţie a unui SUV compact, iar Active Roundabout Concept vine cu o siluetă de monovolum compact, cu mici aspiraţii de crossover.

Acum Mitsubishi publică prima imagine generată digital cu cele 3 concepte, dar dezvăluie şi câteva detalii picante
despre acestea. SUV-ul conceptual GC-PHEV vine cu un sistem de propulsie hibrid, format dintr-un electromotor şi un nou motor V6 supraalimentat de 3.0 litri, cuplat la o transmisie automată cu 8 trepte! Aplicarea unui compresor mecanic pe un motor şi emblema “supercharged” asociată acestuia constituie o premieră fascinantă pentru epoca modernă Mitsubishi! Iar pe lângă asta, noua transmisie automată cu 8 rapoarte e o altă adiţie impresionantă în familia japoneză. Cel mai probabil, aceasta va fi achiziţionată de la un furnizor specializat, dar toate aceste ingrediente tehnice ne confirmă presupunerea că avem de-a face cu un concept care prefaţează viitoarea generaţie Pajero!

Pe de altă parte, SUV-ul compact conceptual XR-PHEV şi-a dezvăluit
un substrat tehnic care îl poziţionează ca un concurent direct pentru cele mai compacte crossovere de pe piaţă, precum Ford Ecosport, Nissan Juke, Chevrolet Trax sau Opel Mokka. La stadiul de concept, noua creaţie Mitsubishi vine cu un sistem de propulsie hibridă, dar esenţial e faptul că noul SUV se axează doar pe tracţiunea faţă. Sub capota modelului vine un nou propulsor turboaspirat de 1.1 litri cu injecţie directă. Deci, şi turboaspirarea îşi va face loc sub capota Mitsubishi tot mai mult!

În fine, Active Roundabout Concept prefaţează un viitor monovolum compact şi vine cu acelaşi propulsor turboaspirat de 1.1 litri sub capotă.

Ce spuneţi, vom fi în curând martorii unei noi ere Mitsubishi?
PiataAuto.mdIlie Toma
1
2,340
GALERIE FOTO (1 IMAGINI)
COMENTARII (2)
Igor
Chişinău
la 4 Noiembrie 2013 - 08:36
anime a influentat tare fantezia design-erilor )))
1
1
Robert
Bucureşti, România
la 4 Noiembrie 2013 - 10:52
Hmm, imi place noua filosofie de design catre care tinde Mitsubishi. Pana acum in afara de EVO , ASX , L200 si Pajero nu imi place nimic de la ei din gama
2
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!