Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră la Detroit: noul Chrysler 200

13 Ianuarie 2014 - 12:35
Ilie Toma
Premieră la Detroit: noul Chrysler 200
Precedentul Chrysler 200 nu fost decât un Sebring în haine noi, care a reuşit să-şi păstreze oarecum prospeţimea mai mult de trei ani, din noiembrie 2010 până astăzi. Acum, însă, a venit timpul unui nou Chrysler 200, care să vină într-o adevărată nouă generaţie.

Noua generaţie Chysler 200 vine cu o siluetă mult mai fluidă şi mai sexy, inspirându-se pe alocuri din formele modeleleor coreene, pe alocuri din noile trăsături ale mărcii Dodge, toate transpuse într-un tablou final bine armonizat. Blocurile optice vin cu LED-uri inspirate, iar contururile cromatice de pe caroserie dau un ultim ton de eleganţă americană modelului.

Noul model american este construit pe platforma modificată a lui Alfa Romeo Giulietta, pe care s-ar putea baza şi viitorul sedan italian Giulia. Astfel, noul Chrysler 200 se laudă cu o manevrabilitate europeană, combinată cu un confort tipic american. Mai mult ca atât, suspensia modelului va dispune de trei regimuri de rigiditate, tipice DNA-ului celor de la Alfa.

Interiorul noului model pare cel puţin la fel de inspirat, cu o armonie din care se poate deduce urma condeiului italian. De aici nu lipsesc inserţiile de lemn calitativ, pielea sau elementele tehnologiilor de ultimă oră, precum display-urile imense LCD sau selectorul rotativ al transmisiei „e-shift rotary knob”.

Sub capota noului Chrysler 200 poate fi montat motorul aspirat natural de 2.4 litri, cu patru cilindri în linie, Tigershark. Acesta provine de pe arhaicul motor cu aceeaşi cilindree al americanilor, dar a fost învăţat recent de inginerii italieni să respire mai bine şi să ofere performanţe moderne, prin aplicarea tehnologiei de gestiune variabilă electronică a valvelor MultiAir. Pe noul model american motorul va dezvolta 184 CP şi 234 Nm. Pe lângă acesta, americanii se vor putea desfăta şi cu noul V6 de 3.6 litri al grupului Chrysler, care dezvoltă aici 295 CP şi 355 Nm. Ambele motoare vor fi cuplate la noua transmisie automată cu 9 trepte.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (20 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter