Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Expediţia pasiunii auto 2014 pe PiataAuto.md: am pornit la drum!

20 Mai 2014 - 08:15
Ilie Toma
Expediţia pasiunii auto 2014 pe PiataAuto.md: am pornit la drum!
Astăzi dimineaţa devreme redacţia PiataAuto.md a pornit la drum în marea expediţie a pasiunii auto! La bordul noii generaţii Mercedes-Benz C-Class! Abia aşteptăm să cunoaştem maşina în cele mai pitoreşti peisaje ale Europei!

Ieri seară, am trecut pe la una din staţiile Rompetrol Moldova şi am făcut plinul cu carburant. La acest aspect, C-Class-ul redacţional ne va da o provocare intrigantă la drum, întrucât rezervorul de benzină a maşinii redacţionale e unul standard şi adăposteşte doar 41 de litri. Hm!... Vom simţi oare acest aspect ca pe o problemă în călătoria noastră? Vă spunem cu sinceritate, suntem un pic îngrijoraţi, mai ales că pe traseul nostru avem planificate treceri prin seprentine muntoase de câteva sute de kilometri! Dar, vă vom confirma sau infirma aceste temeri abia când le vom simţi pe propria piele, în zilele următoare.

Ieri am avut şi o urgenţă în procesul de pregătire. Acum doi ani, când am mai circulat cu o maşină proaspăt înmatriculată, cu un certificat temporar de înmatriculare, am putut trece vama fără nicio problemă. Dar se pare că de ceva timp, de când în ţara noastră există certificate de tip nou, părăsirea ţării nu mai e posibilă cu certificatul de înmatriculare temporar. Am vrut să se asigurăm despre asta şi i-am sunat pe cei de la Serviciul Vamal, de unde ni s-a spus cu siguranţă, că avem nevoie de certificat mecanolizibil... Aşa că a fost nevoie să mergem de urgenţă la biroul de înmatriculare şi să plătim 1,250 lei pentru eliberarea urgentată a certificatului valid...

Asigurarea Carte Verde, perfectată de partenerul expediţiei, Donaris Group, este şi ea pregătită. Am verificat presiunea în avelope, am umplut şi rezervorul de lichid de parbriz, ne-am înregistrat câteva flash-uri USB cu tot soiul de muzică potrivită pentru drum lung, ne-am încărcat portbagajul cu echipamentele necesare, şi am pornit la drum!

De astăzi, actualizăm jurnalul de bord cu regularitate, în fiecare zi, de câteva ori pe zi, de pe toate punctele posibile de pe traseu! Mai mult ca atât, antetul secţiunii speciale de pe prima pagină a site-ului conţine şi extrasul din calculatorul de bord, iar noi vom actualiza şi mai des aceste date, pentru ca Dvs. să ştiţi cu şi mai multă exactitate, apropiată de cea din timp real, pe unde suntem, câţi kilometri am străbătut şi ce oraşe tocmai am traversat!

Care e primul oraş de destinaţie din expediţia pasiunii auto 2014? Ei bine, e chiar Bucureşti! Astăzi testăm acolo o frumoasă decapotabilă! Iar din Bucureşti vă vom spune primele impresii despre cum se simte noul Mercedes-Benz C-Class pe trasee extra-urbane, de drumurile Moldovei şi României, şi vă vom spune ce urmează mai departe! Staţi pe aproape! Marea aventură abia începe!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (13 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter