Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

BMW X5 EfficientDynamics Challenge: asta e maşina expediţională! Dăm start mizelor! Vezi traseul de azi!

30 Iunie 2014 - 12:28
Ilie Toma
BMW X5 EfficientDynamics Challenge: asta e maşina expediţională! Dăm start mizelor! Vezi traseul de azi!
Astăzi dimineaţă, redacţia PiataAuto.md a ajuns în Munchen, la sediul BMW, şi a preluat exemplarul expediţional BMW X5 xDrive25d, cu care dăm startul astăzi marii provocări de eficienţă în cele mai diverse peisaje. Maşina „erou” e una de culoare bej-argintiu, cu un nivel mediu de echipare. Comparativ cu X5-ul xDrive25d testat de noi în Moldova, maşina preluată astăzi nu are planşa de bord tapiţată cu piele, are mai puţine reglaje la scaune şi nu beneficiază de sistem de definitivare automată a închiderii portierelor.

Totuşi, X5-ul „nostru” are interior tapiţat cu piele şi beneficiază de sistem multimedia cu sistem de navigare. Exemplarul expediţional are încorporate, de asemenea, întreg setul de sisteme de asistenţă a şoferului, precum avertizarea la schimbarea benzii, la apropierea periculoasă de alte vehicule şi chiar cruise control cu frânare automată. De asemenea, ne-am bucurat să descoperim şi display-ul head-up – acea funcţie care proiectează informaţiile esenţiale pe parbriz, în câmpul vizual al şoferului.

Deci, ăsta va fi vehiculul care va fi pus la încercările expediţiei. Ştiţi deja că sub capotă se află un motor turbodiesel de 4 cilindri şi 2.0 litri. Ştiţi, probabil, că atunci când am testat în Moldova un BMW X5 xDrive25d am obţinut un consum mediu de 5.0 litri/100 km pe traseul Leuşeni. Acum, însă, suntem în Germania marilor ambuteiaje de autobahn şi ne mai şi îndreptăm într-o zonă provocatoare!... Ah, da, haideţi să vă spunem mai multe despre traseul de astăzi!

Traseul de astăzi: din Munchen până la Pasul Stelvio – aproximativ 365 km

Suntem în nordul Munchen-ului şi trebuie să-l traversăm cumva spre sud, dar ambuteiajele de aici ne vor ucide eficienţa iniţială. Bănuim că ne va lua cel puţin oră şi jumătate să ocolim şi traversăm Munchenul, apoi ne îndreptăm spre sud. Vom avea în jur de 100 km de traseu de autostrăzi, după care va urma un drum extra-urban de la poalele munţilor. Mai apoi, gluma se va îngroşa de tot, întrucât va trebui să traversăm cel puţin 100 km de Alpi, urmând să ajungem într-un final la renumitul pas Stelvio din nordul extrem al Italiei! Peisajele de acolo vor fi de-a dreptul ameţitoare, dar tot ele vor constitui şi o provocare aproape imposibilă pentru eficienţa unui motor diesel de doar 2.0 litri, care va propulsa un ditamai SUV! Pariem că vom avea, la sfârşitul zilei, un consum de vreo 10 litri cel puţin!

Sau poate BMW X5 xDrive25d va fi mai eficient, chiar şi în asemenea condiţii? Voi ce credeţi?

Start pentru mizele vizitatorilor!

De astăzi, chiar din acest moment, puteţi salva deja mizele Dvs. în partea de sus a acestei pagini sau a primei pagini de site, în căsuţa în care scrie „AICI” din antetul paginii. Logaţi-vă şi atunci când veţi face click pe cuvântul „AICI”, acesta va dispărea şi veţi putea introduce miza Dvs. de estimare a consumului mediu pe care credeţi că-l vom obţine azi – spre exemplu „9.5”. Apoi apăsaţi butonul alăturat „SALVEAZĂ MEDIA TA”, vizibil după logare, şi gata! Deveniţi automat participant la concursul mizelor, iar fiecare zi va aduce un câştigător, care va primi la sfârşitul expediţiei accesorii originale BMW drept cadou.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (12 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter