O nouă expediţie grandioasă PiataAuto.md şi BMW Moldova: BMW X5 EfficientDynamics Challenge! Ghiceşte consumul în fiecare zi!
26 Iunie 2014, 11:19
Acum mai bine de o lună, redacţia noastră a testat noul BMW X5 cu noul propulsor 2.0 litri diesel, ascuns sub capota motorizării xDrive25d. Maratonul nostru de aproape 90 de kilometri ne-a adus, atunci, un consum incredibil pentru un SUV de talia lui X5,
de doar 5.0 litri la 100 km! A fost un
adevărat şoc pentru mulţi critici
deopotrivă şi admiratori ai mărcii
bavareze! Cum, bre, doar 5 litri la
sută pentru un ditamai SUV-ul? Nu
poate fi adevărat! Ba da, poate fi,
spuneau alţii, motoarele diesel
BMW sunt cele mai eficiente din lume! Ei, ştiţi voi, traseul de la Leuşeni o fi având urcuşuri şi coborâşuri, dar nu e tocmai obiectiv pentru identificarea
unui consum în condiţii diversificate, la un drum mult mai lung, ne-au spus alţii...

Ei bine, ne-am gândit să apucăm taurul de coarne din plin, şi am schiţat, cu suportul BMW Group şi BMW Moldova, cea mai tare şi mai captivantă provocare a verii – BMW X5 EfficientDynamics Challenge! 7 zile. 2700 km. Cu BMW X5 xDrive25d. Autostrăzi, ambuteiaje, munţi de
paradis, şesuri şi offroad! Iar Dvs., vizitatorii noştri, veţi fi provocaţi în fiecare zi să ghiciţi consumul, iar câştigătorul fiecărei zile va primi premii valoroase sub forma unor accesorii originale BMW! Staţi să vă explicăm în detaliu!

Week-end-ul care urmează, doi
membri ai redacţiei
PiataAuto.md merg
direct spre Munchen,
la sediul BMW Group şi iau de acolo un BMW X5 xDrive25d gata de marea provocare. Apoi, timp de 7 zile consecutive, vom parcurge în fiecare zi noi segmente de traseu, în peisaje diferite în fiecare zi şi vom afla ce cifră de consum poate obţine noul SUV bavarez în fiecare dintre acestea. Dar nu va fi vorba doar de o urmărire pasivă, ci de una extrem de activă în care puteţi să vă implicaţi toţi Dvs., vizitatorii noştri înregistraţi!

În fiecare din acele 7 zile, dimineaţa devreme, vom anunţa descrierea traseului pentru ziua curentă – distanţa pe care urmează să o parcurgem, locurile prin care urmează să trecem, relieful de acolo şi condiţiile meteo aşteptate. La ora 09:00 în fiecare dimineaţă se va da start acceptării „mizelor” din partea Dvs. – fiecare utilizator înregistrat va putea introduce
miza sa, adică estimarea proprie faţă de consumul mediu pe care crede el că urmează să-l atingem în acea zi, pe acel traseu descris. Vom colecta toate mizele vizitatorilor până la ora 20:00 în fiecare zi, iar între ora 20:00 şi 22:30, vom publica relatarea despre traseul parcurs în ziua curentă şi anunţarea consumului mediu obţinut pentru acea zi! Vizitatorul care va ghici cu exactitate consumul, sau care va fi cel mai apropiat de valoarea reală obţinută pentru acea zi, va fi desemnat drept câştigător al acelei zile. Dacă vor exista mai mulţi vizitatori cu rezultate egale (mai mulţi care au intuit exact cifra, sau mai mulţi care au avut aceeaşi marjă de eroare), vom efectua o selecţie aleatorie (ajutaţi de random.org) între aceştia şi vom desemna un câştigător. În fiecare nouă zi, scenariul mizelor se va repeta, aceiaşi utilizatori putând vota din nou
în ziua următoare. Vor exista 7 câştigători în cele 7 zile, iar la revenirea redacţiei acasă, după cele 7 zile, toţi câştigătorii vor fi premiaţi cu accesorii originale BMW! Nu, nu e un joc de noroc, e jocul eficienţei dinamice diesel BMW!

Iar X5-ul erou al acestei expediţii, va avea de înfruntat condiţii din cele mai diverse şi cele mai dure. Nu ne aşteptăm, evident, la un consum de 5.0 litri/100 km pentru toate zilele, pentru că îl vom pune la treburi chinuitoare. Dar va fi captivant să descoperim ce rezultate poate obţine SUV-ul ultra-eficient bavarez în fiecare zi, în noi şi noi peisaje! Sunt 2,700 kilometri în total, mai multe ţări şi condiţii foarte variate de relief şi drumuri! Va fi frumos şi captivant!
PiataAuto.mdRedacţia PiataAuto.md
6
3,540
COMENTARII (5)
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 26 Iunie 2014 - 13:22
Ceva foarte interesant si captivant ne propuneti draga redactie! :)
0
0
Grig
Chişinău
la 27 Iunie 2014 - 11:53
Unde trebuie sa indic pronosticul meu ? merci
0
0
Redacţia PiataAuto.md
Chişinău
la 27 Iunie 2014 - 12:03
@Grig:
In parta de sus a acestei pagini sau a primei pagini de site, sunt trei căsuţe negre. În cea care scrie AICI veţi putea introduce în fiecare zi estimarea de consum, între ora 09:00 dimineaţa şi 20:00 seara, începând cu ziua de LUNI, 30 IUNIE. Deci astăzi încă nu puteţi introduce estimarea, dar începând cu luni toată săptămâna viitoare o veţi putea face în fiecare zi.

Mai mult ca atât, în căsuţa numărul 3 veţi vedea evoluţia, pe parcursul zilei, a mediei totale de estimări a utilizatorilor, cu fiecare nouă miză se va calcula media generală a tuturor mizelor curente, şi veţi putea cam ce consum cred, în general, ceilalţi vizitatori că vom obţine pentru acea zi.

Iar la sfârşitul fiecărei zile, vom publica relatarea traseului parcurs de facto în acea zi a mediei reale obţinute, pe care o veţi putea vedea în aceeaşi zonă de sus a site-ului în prima căsută.
0
0
Redacţia PiataAuto.md
Chişinău
la 27 Iunie 2014 - 12:07
@Grig:
Alături de căsuţa AICI, în zilele de vot, între orele 09:00 şi 20:00 veţi vedea un buton albastru cu menţiunea SALVEAZĂ MIZA TA! - respectiv, în căsuţa AICI veţi introduce miza estimată, spre exemplu 6.4, apoi apăsaţi butonul de salvare şi gata!
0
0
Grig
Chişinău
la 27 Iunie 2014 - 12:30
Multumesc frumos ;) :)
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!