Un BMW Seria 7 E65 cu jumătate de milion de kilometri parcurşi a fost transformat într-o maşină superbă de raliu în Cehia

4 Martie 2024, 12:19
Redacţia PiataAuto.md
BMW Seria 7 E65 a fost cea mai controversată creaţie a renumitului designer Chris Bangle, făcându-i pe fanii veterani ai mărcii să o displacă, dar totodată cumpărătorii au adorat-o, astfel încât maşina a bătut toate recordurile anterioare de vânzări în segmentul său. Ei bine, acum un exemplar de Seria 7 E65 din Cehia, care avea 540.000 km la bord când a fost cumpărat de actualul proprietar, a fost transformat într-o maşină superbă de raliu.
La bază a stat o Seria 7 730d, produsă de după facelift-ul de mijloc de carieră, iar în primii doi ani de exploatare ai săi, maşina a servit drept automobil cu misiuni diplomatice, într-una din ambasadele din Cehia, după cum a relatat proprietarul publicaţiei Carscoops.
Când a fost cumpărată de actualul proprietar, însă, starea ei era problematică, având şi cutia de viteze defectată, fapt care a însemnat şi un preţ bun de achiziţie, bineînţeles. Ceea ce a făcut mai departe proprietarul ceh din această maşină e aproape o operă de artă, care i s-ar potrivi mai degrabă poate unui Porsche 911 Dakar, dar care arată superb de neobişnuit şi intrigant şi pe acest BMW Seria 7!
Cehul a ales o gamă de culori similară, a montat şi jante superbe de culoare albă, un soi de portbagaj de expediţie pe acoperiş şi a inscripţionat cifra 65 pe uşi, de la E65.
Roţile albe sunt încălţate în anvelope de offroad Yokohama Geolander, iar garda la sol a mărită de arcuri noi, cu circa 5 cm mai înalte. Suspensia a fost trecută la bucşe din poliuretan, pentru a face faţă mai bine zdruncinărilor posibile pentru acest BMW în noua sa identitate.
Motorul diesel de 6 cilindri şi 3,0 litri a rămas aproape nemodificat, scăpând doar de acareturile ce-i dirijau emisiile şi-l conformau la norme ecologice. Acum acesta e un bolid de motorsport şi are noi setări ale creierului său electronic, care permit să dezvolte până la 286 CP.
Cutia de viteze a fost reconstruită total, primind şi noi solenoizi, dar şi un soft nou. Iar puntea spate a primit acum un diferenţial cu alunecare limitată, pentru o mai bună aderenţă în condiţii de raliu. Tracţiunea a rămas doar pe puntea spate, evident.
Proprietarul şi-a testat maşina într-o primă expediţie spre cercul Arctic şi ea a funcţionat ireproşabil. Asta l-a făcut să-i dedice şi o pagină de Instagram, care a adunat în scurt timp 5.000 fani, iar aventurile cu acest BMW E65 abia încep!
E unul din acele proiecte, deci, în care o maşină aparent controversată de cândva, ajunsă la o cifră foarte mare de parcurs, de peste jumătate de milion de kilometri, a fost salvată de cineva care a avut inspiraţia şi priceperea de a o transforma într-o adevărată operă de artă!
Şi simţul ăsta estetic va duce neapărat maşina asta în peisaje frumoase de acum încolo. Iar proprietarul ceh a demonstrat că uneori îţi poţi creat o maşină de vis şi cu bani foarte puţini, cumpărând o maşină veche, cu probleme mecanice, pe care să o repari şi să o transformi în ceva fabulos!
2
15,834
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!