Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Noul Subaru WRX STI se lansează în Japonia cu mai multă putere!

25 August 2014 - 09:01
Ilie Toma
Noul Subaru WRX STI se lansează în Japonia cu mai multă putere!
Atunci când a ajuns pe piaţa americană, noul Subaru WRX STI şi-a anunţat o putere de 305 CP şi 393 Nm, izvorâtă din motorul boxer turbo de 2.5 litri, dotat cu turbină twin-scroll. Acelaşi motor a fost „dresat” pentru lansarea ulterioară pe piaţa europeană, reducându-şi puterea la 300 CP, dar crescându-şi în schimb cuplul maxim de la 393 Nm la 407 Nm.

Acum a venit şi momentul marii lansări a lui WRX STI chiar la el acasă, în Japonia. Şi se pare că fanii niponi se vor bucura de cel mai delicios Subaru WRX STI, întrucât în Japonia noul model nu mai primeşte motorul boxer de 2.5 litri, ci unul de 2.0 litri, turboaspirat până la standardele de motorsport, după cum afirmă chiar inginerii Subaru! Astfel, deşi motorul nipon are o cilindree mai mică, acesta va dezvolta o putere mai mare, de 308 CP la 6,400 rpm, cu un cuplu maxim de 422 Nm la 4,400 rpm! Subaru ne asigură că noul motor e o bijuterie inginerească, un exemplu al perfecţiunii şi preciziei maxime, la performanţei savuroase şi al fiabilităţii legendare Subaru! Mmm.. sună prea tentant!

Un asemenea caracter sportiv putea fi cuplat doar la o transmisie manuală, şi Subaru a pregătit una, cu 6 trepte şi ranforsări multiple, ca să asigure capacitatea de menajare a unei asemenea puteri. Evident, puterea este transmisă mai departe tuturor celor patru roţi prin intermediul unui sistem simetric de tracţiune integrală.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (16 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter