Noul Ford GT face furori la Detroit!
13 Ianuarie 2015, 14:24
A doua generaţie Ford GT a înnebunit publicul de la Detroit prin aparenţa sa spectaculoasă! Noul Ford GT a fost creat cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la victoria lui Ford GT40 la cursa de 24 de ore de la Le Mans din 1966, unde acesta ocupa trei poziţii de frunte.
Pentru a detrona pe cei de la Ferrari a şi fost creat legendarul Ford GT40. Astfel, GT40 a dominat 4 ani la rând la Le Mans – între anii 1966 şi 1969!
După aproape 40 de ani, în 2004, cei de la Ford lansează modelul Ford GT,
care întruchipa o versiune modernă
al lui GT40, cu un V8 de 550 CP amplasat central. A doua generaţie vine cu idei noi şi mai puţine elemente retro, care pot fi observate doar la partea frontală.
Restul supercarului este complet original, chiar dacă unele idei aduc aminte de supercarurile italiene, mai ales la partea din spate.
Au dispărut şi uşile
originale, care se
deschideau cu tot cu
o parte din acoperiş –
acum ele se deschid
în sus şi înainte.
Designul este unul
extrem de radical,
ceea ce ne demonstrează şi
acoperişul „înaripat”, care se contopeşte cu aripile spate, formând un tunel aerian, prin care trece aerul, îndreptându-se către eleronul spate. Cei de la Ford ne asigură - chiar şi cele mai îndrăzneţe forme au o funcţie primordială în asigurarea unui coeficient de aerodinamicitate redus şi o forţă de apăsare cât mai mare.
Pe post
de roţi au fost
alese jantele de 20
de inch, „încălţate” cu
cauciucuri performante
Michelin Pilot Super Sport Cup 2.
Noul supercar american deschide şi un nou capitol în istoria companiei Ford, cu a sa monococă realizată din fibră de carbon, în timp ce central este instalat un V6 EcoBoost cu două
turbocompresoare, care dezvoltă peste 600 CP! Veţi pune întrebarea – de ce nu un V8?! Pentru că noul Ford GT va celebra în 2016 cei 50 de ani de victorie la Le Mans cu participarea sa
la cursa de 24 de ore de la Le Mans, iar maşina şi propulsorul sunt adaptate la regulamentul acesteia, care permite utilizarea propulsoarelor V6 cu sistem turbo.
Mai mult decât atât, acest propulsor deja s-a recomandat în diferite curse, aducând victorii şi podiumuri pentru Ford şi chiar o victorie la cursa
de 12 ore de la Sebring. Deci, nu trebuie să avem întrebări faţă de propulsor. Acesta este cuplat la o transmisie cu dublu ambreiaj în 7 trepte, iar performanţele dinamice a noului Ford GT deocamdată nu sunt cunoscute.
Interiorul noului Ford GT este laconic, dar funcţional şi foarte plăcut ochiului, datorită elementelor din fibră de carbon. Asemenea „căluţilor”
din Maranello, toate funcţiile şi manetele sunt amplasate pe volan, pentru o mai bună ergonomie.
Vânzările noului Ford GT vor demara exact peste un an, iar preţul acestuia va oscila în jurul sumei de 200 000 de dolari.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
2
2,391
GALERIE FOTO (11 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!