(VIDEO) Lucid Air Sapphire şi-a măsurat forţele cu cel mai puternic model Dodge din istorie, de 1.025 CP, Challenger Demon 170

7 Mai 2024, 12:04
Redacţia PiataAuto.md
Acum un an, Dodge a lansat ultimul model cu motor V8 din seria Challenger, care a devenit şi cel mai puternic Dodge din istorie. E vorba de Dodge Challenger Demon 170, modelul pe care producătorul american l-a adus la o putere de 1.025 CP, sau 1.039 CP în unităţi europene, şi care promitea timpi de acceleraţie şi parcurgere a distanţei de o pătrime de milă comparabile cu cele mai rapide modele electrice din lume, precum Rimac Nevera. Ei bine, acum Demon 170 a fost pus la o întrecere directă cu un Lucid Air Sapphire electric, de 1.234 CP.
Ei bine, dat fiind că Demn 170 e o maşină mult mai uşoară, iar timpii pe care îi anunţa Dodge la lansare erau comparabili cu Rimac Nevera, am putea aştepta ca Dodge să fie învingător şi acum, în raport cu Lucid Air Sapphire. Ar fi o victorie simbolică pentru motoarele cu ardere internă, mai ales că această ediţie e şi ultima.
Dar n-a fost aşa. Lucid Air l-a învins detaşat. Şi momentul de start a fost superior, dar şi acceleraţia ulterioară.
Iar a doua încercare, când Dodge a reuşit un pic avans la start, a arătat că nu doar startul e hotărâtor. Deşi Lucid a rămas în urmă în prima secundă, a reuşit imediat să-şi ia revanşa şi să fie din nou învingător.
Per total, pe distanţa de 402 metri Dodge a fost cu circa 0,5-0,6 secunde mai lent de fiecare dată. Deci, din 3 încercări, toate 3 au fost învins de Lucid Air Sapphire, cea mai puternică versiune a lui Lucid Air şi totodată cel mai puternic sedan electric din lume.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,728
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!