Audi TT clubsport turbo – 600 CP şi compresor electric!
8 Mai 2015, 12:26
La întrunirea fanilor GTI, Worthersee Tour, care va avea loc în oraşul austriac Reifnitz în perioada 13-16 mai, Audi va prezenta un concept de performanţă numit TT clubsport turbo.
Acesta este bazat pe noul Audi TT şi dispune de un kit aerodinamic agresiv, aripi evazate cu 14 cm, un eleron masiv, jante de 20 de inch, sistem de
frânare cu discuri carbon-ceramice, sistem electric de bord de 48 de volţi, cuşcă de protecţie, scaune sport căptuşite în Alcantara şi are o greutate de doar 1,396 kg.
Cei de la Audi ne destăinuie, că acest proiect a fost inspirat de maşina de curse a anilor 80, Audi 90 IMSA GTO, care participa în campionatul IMSA pe teritoriul SUA şi a Canadei. Cel mai mare deliciu însă, se ascunde sub capotă. Acesta este propulsorul de cinci cilindri în linie 2.5 TFSI, care pe lângă un turbocompresor convenţional, dispune şi de un compresor electric!
Acesta din urmă ajută la reducerea turbo-lagului şi atingerea performanţelor demne de un supercar. Datorită unei puteri maxime de 600 CP şi unui cuplu de 650 Nm disponibil într-o plajă largă de la 3,000 la 7,000 rpm, Audi TT clubsport turbo impresionează cu o acceleraţie de
la 0 la 100 km/h de doar 3.6 secunde şi o viteză maximă de 310 km/h.
Deliciul acesta este condimentat de
o transmisie manuală cu 6 rapoarte, care va cuceri orice pasionat de viteză!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,269
GALERIE FOTO (13 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!