BMW va lansa un SUV electric pentru a rivaliza cu Tesla Model X?
11 Iunie 2015, 13:22
Segmentul SUV-urilor este în continuă creştere, iar curând, acesta va primi primul SUV electric din istorie, din partea companiei Tesla Motors. SUV-ul electric Tesla Model X, care va debuta în toamna anului 2015, va muşca mult din piaţa SUV-urilor de talie mare, iar acest lucru nu prea îi bucură pe producătorii germani.

Anterior se zvonea că cei de la Audi
vor produce un SUV electric, acesta fiind Q6 e-tron, care ar trebui să debuteze sub forma unui concept în toamnă la Frankfurt, iar acum, alte zvonuri indică intenţia bavarezilor de a crea un SUV electric care va rivaliza cu Tesla Model X! Conform zvonurilor, SUV-ul electric a celor de la BMW va adera la gama modelelor eficiente BMW i, care la moment este compusă din modelele i3 şi i8, iar spre deosebire de acestea, viitorul SUV electric nu va fi produs în Leipzig, Germania, ci în Spartanburg, SUA, unde la momentul actual este produsă practic întreaga
gamă X – X3, X4, X5 şi X6.
Dacă zvonurile se vor confirma şi nu este vorba doar de speculaţii, un SUV BMW electric cu emblema „i” va apărea nu mai devreme de anul 2018.

Reamintim, că cei de la BMW au lansat o versiune plug-in hybrid pentru
SUV-ul X5, numită X5 xDrive40e, care poate parcurge în regim electric până la 31 de km.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
1,932
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!