Către 2025 toate automobilele noi vândute în Norvegia vor fi electrice!
7 August 2015, 16:00
Chiar şi la momentul actual o Tesla Model S în versiune de bază costă la fel ca un Volkswagen Golf bine dotat, iar acest lucru propulsează vânzările vehiculelor electrice în Norvegia unde acestea sunt scutite de impozite şi privilegiate în diferite aspecte. Pentru a micşora impactul negativ pe care îl aduce transportul în Norvegia, membrul parlamentului norvegian şi şeful comitetului energetic, Ola Elvestuen a anunţat că către 2025 emisiile vehiculelor trebuie micşorate cu 40%. Pentru că o treime din emisiile create de Norvegia vin din sectorul de transport, care este alcătuit din automobile, camioane, autobuze şi feriboturi, guvernul norvegian se va axa pe câteva puncte importante pentru a reduce emisiile.
Acestea vor viza transportul municipal care va fi constituit în totalitate din vehicule electrice până la finele lui 2015, transportul public, de asemenea, va avea zero emisii către anul 2020, toate taxiurile în Norvegia vor fi electrice către anul 2022, în timp ce toate automobilele noi vândute pe teritoriul Norvegiei vor trebui să fie lipsite de emisii către anul 2025! Astfel, către 2025 toate vehiculele noi vândute în Norvegia vor trebui să fie electrice sau să utilizeze celulele de combustibil alimentate cu hidrogen. Nici hibrizii nu vor fi bineveniţi în Norvegia! În schimbul acestor reguli drastice, norvegienii vor primi subvenţii, vor fi scutiţi de impozite, vor putea circula pe benzile destinate transportului public, vor putea utiliza parcările gratuite,
îşi vor putea încărca electromobilele gratuit şi se vor putea deplasa gratuit pe feriboturi! Majoritatea dintre aceste privilegii sunt oferite şi astăzi. Cu timpul însă, subvenţiile vor dispărea, atunci când norvegienii vor începe a neglija automobilele consumătoare de resurse fosile.

Astăzi o cincime dintre toate automobilele vândute în Norvegia sunt electrice, iar în ultimii trei ani vânzările vehiculelor electrice se dublau cu fiecare nou an. Recent în Norvegia a fost lansat primul şi nu ultimul feribot electric, astfel Norvegia demonstrează că este lider mondial în combaterea emisiilor.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,398
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!