Premieră: Noul Lexus LX 570 facelift
14 August 2015, 11:46
Pe lângă noul GS facelift, cei de la Lexus au adus în California la Concursul de Eleganţă de la Pebble Beach şi noul LX 570 facelift. Totuşi, dacă e să comparăm câte schimbări au fost făcute vârfului din gama SUV-urilor al brandului nipon, putem spune că acesta poate trage şi la o nouă generaţie!

Pentru a menţine imensul SUV în producţie încă o perioadă mai mare de timp, niponii au modificat substanţial exteriorul şi interiorul acestuia.
Intact nu a rămas nici acoperişul, toate elementele exterioare fiind radical modificate, inclusiv portierele! Unicul element nemodificat fiind capacul rezervorului.
Aspectul noului Lexus LX 570 facelift este modern şi futurist, având un caracter un pic mai îngâmfat, faţă
de predecesorul său.
Alura de un tot-teren din epoca dinozaurilor a dispărut, noul LX 570 facelift fiind mai mult o navă amiral de lux în haine de SUV. Capota a devenit mai musculoasă, blocurile optice faţă mai înguste având tehnologia full-LED, iar bara de protecţie faţă integrează acum imensul calandru
care porneşte de la
capotă şi vine până
jos fiind accentuat de un
element cromat din care
derivă şi „skidplate-ul”
din partea inferioară
a barei de protecţie faţă.
Pe lateral observăm noile portiere, oglinzi, praguri, noile jante (20 sau 21 de inch), dar cel mai accentuat este finisajul geamurilor laterale, care este complet diferit de cel simplist al predecesorului, având un unghi pronunţat şi un contur cromat.
Posteriorul aduce blocuri optice mai înguste şi mai agresive, un spoiler spate mai lat, geamul spate modificat, precum şi bara de protecţie spate şi portiera spate.
La interior schimbările sunt la fel de radicale. Aproape nimic din ceea ce a fost nu a rămas la bordul noului
LX 570 facelift!
Totul este absolut nou, inspirat din modelele curente Lexus, iar luxul curge gârlă aici! Noul LX 570 facelift vine şi cu un nou sistem multimedia cu display de 12.3 inch şi cu un sistem
entertainment pentru pasagerii rândului doi cu monitoare de 11.6 inch. La fel ca şi Lexus GS facelift, LX 570 facelift vine cu tehnologiile de siguranţă activă Lexus Safety System +, care includ sisteme precum Blind Spot Monitor, Rear Cross Traffic Alert, Tire Specific Tire Pressure Monitoring System, Intelligent High Beam şi All-Speed Dynamic Radar Cruise Control.
În dotarea standard sunt oferite sistemele Panoramic View Monitor şi Climate Concierge. Opţional este oferit şi proiectorul pe parbriz HUD, care indică informaţii privind viteza, lucrul sistemului Dynamic Radar Cruise Control şi alte atenţionări.
Propulsorul V8 aspirat natural de 5.7 litri (383 CP şi 536 Nm) a rămas intact, în schimb, în locul transmisiei automate în 6 trepte a venit noua transmisie automată în 8 trepte, care cu siguranţă va spori eficienţa acestui mastodont.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
3,228
GALERIE FOTO (27 IMAGINI)
COMENTARII (1)
Robert
Bucureşti, România
la 15 August 2015 - 00:38
Net superior oricarui Range Rover !
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!