Scandalul Volkswagen: modelele diesel afectate vor fi reparate sau schimbate pe altele noi!
12 Octombrie 2015, 11:06
La momentul actual cei din Grupul Volkswagen gândesc strategii pentru a rezolva problemele cu emisiile pe care le au cele 11 milioane de maşini afectate. Automobilele Volkswagen, Audi, Seat şi Skoda, dotate cu propulsoarele Euro 5 diesel 1.2 TDI, 1.6 TDI şi 2.0 TDI sunt afectate de sistemul de „trişare” al emisiilor. Conform celor de la Volkswagen, modelele dotate cu propulsorul 2.0 TDI vor fi rechemate pentru o simplă reprogramare a unităţii de control al propulsorului, care nu va dura mult, în timp ce celelalte motoare vor avea nevoie de schimbare a unor componente în motor, ceea ce necesită mai mult timp. La moment nu se cunoaşte ce componente vor fi schimbate la modelele echipate cu motoarele diesel 1.2 TDI şi 1.6 TDI, dar se pare că acestea ar putea primi şi un sistem de injecţie cu substanţa AdBlue care neutralizează noxele. Echiparea maşinilor cu un astfel de sistem va fi foarte costisitoare şi migăloasă, iar concernul german ia în calcul chiar şi schimbarea maşinilor afectate cu altele noi!
Totul din cauza costurilor acestor modificări care variază de la 20 euro pentru o resoftare al propulsorului 2.0 TDI până la 10,000 euro pentru modificări considerabile la propulsoarele 1.2 TDI şi 1.6 TDI! Astfel, mai eficientă ar fi schimbare acelor maşini, al căror costurile modificărilor ar fi prea mari.
Rechemările maşinilor afectate vor avea loc începând cu luna ianuarie anul 2016, iar pentru ca proprietarii modelelor din Grupul Volkswagen să poată verifica dacă automobilul le este afectat, germanii au lansat site-uri pentru fiecare brand în parte - Volkswagen, Audi, Seat şi Skoda.
Conform germanilor, modelele
echipate cu propulsoare diesel Euro 6 nu sunt afectate, nici motorizările pe benzină sau diesel-urile mai mari
V6 TDI şi V8 TDI, totuşi, cei de la Volkswagen au retras cererea pentru
a certifica modelele echipate cu diesel-urile Euro 6 pe teritoriul SUA,
pentru că acestea ar avea o unitate de control al emisiilor, care trebuie aprobată de către cei de la EPA şi CARB. Între timp, cei de la Volkswagen oferă reduceri de 2,000 de dolari pentru orice automobil nou din gama prezentă pe teritoriul SUA, dar şi
diferite bonusuri cu o valoare ce variază de la 2,000 la 4,000 de dolari, pentru a menţine vânzările la nivelul de până la aşa numitul „Dieselgate”.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
5,851
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!