Euro NCAP testează sistemele care detectează pietonii (Video)
11 Noiembrie 2015, 14:39
Organizaţia Euro NCAP demult nu se mai concentrează doar la crash-teste, testând şi sistemele moderne de siguranţă activă, precum ESP şi altele. În ultimul timp tot mai mulţi producători instalează pe maşinile sale sistemul autonom de frânare, care reacţionează mai rapid decât cel de la volan în cazul când în faţă apare brusc un automobil, ciclist sau pieton.
Acum Euro NCAP a început testarea sistemelor ce detectează pietonul şi frânează automat pentru a evita impactul cu acesta. Automobilele vor trece o serie de teste în care vor circula cu viteze de la 20 la 60 km/h către un pieton adult ce traversează strada cu viteza de 5 km/h sau aleargă cu 8 km/h sau un copil de 6 ani ce traversează strada cu o viteză de 5 km/h.
Pentru a face testul şi mai greu, manechinul copilului „sare” de după două maşini care staţionează.

Pentru a trece testul maşinile trebuie să evite coliziunea cu pietonul la viteze de până la 40 km/h şi să reducă viteza sub 40 km/h în timp ce circulă cu 60 km, pentru reducerea gravităţii impactului.
Din video de mai jos putem
vedea că acest test au trecut
patru modele – Ford Mondeo
Hybrid, Mercedes-Benz E-Class, Volkswagen Passat şi Volvo V40.

Aproape jumătate (47%) din cei 26,000 de oameni care au decedat pe drumurile europene în 2014
sunt pietoni.
Pentru fiecare deces, se estimează un număr de patru persoane care rămân în scaun cu rotile pe viaţă din cauza leziunilor ale creierului sau măduvei spinării şi opt persoane care primesc leziuni corporale grave.
Sistemele autonome de frânare ar putea reduce semnificativ decesele printre pietoni, cauzate din neatenţia celor din urmă sau distragerea conducătorilor, care nu reuşesc să reacţioneze la timp.
Analiza datelor reale a accidentelor cu implicarea pietonilor din Marea Britanie şi Germania a demonstrat că sistemul autonom de frânare previne una din cinci fatalităţi. Majoritatea accidentelor cu implicarea pietonilor au loc din cauza pietonului care apare „din nicăieri” şi a conducătorului distras, care nu frânează, frânează prea târziu sau apasă pedala de frână prea gentil pentru o eficienţă de 100%. Fiţi atenţi la drum!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,251
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!