Renault Clio RS 220 Trophy este cel mai rapid hatchback compact pe Nurburgring!
15 Decembrie 2015, 11:07
Lupta producătorilor auto
pe renumitul circuit Nurburgring Nordschleife nu mai are sfârşit. Honda Civic Type-R a devenit cel mai rapid automobil cu tracţiune faţă în „Iadul Verde”, deşi unele din cele mai populare modele cu tracţiune faţă care se întâlnesc cel mai des aici sunt Renault Megane R.S., modelul care un timp îndelungat a deţinut titlul celui mai rapid automobil cu tracţiune faţă pe circuitul german.
În urma testului realizat de revista germană Sport Auto segmentul compactelor din clasa B a primit un nou câştigător. Şi acesta vine de la Renault. Modelul Clio RS 220 Trophy condus de editorul Sport Auto, Christian Gebhardt, a realizat un tur pe Nordschleife în 8 minute şi 23 de secunde sau cu 36 secunde mai rapid decât versiunea simplă Clio RS 200 EDC! Acest timp este identic cu rezultatele astfel de modele cum ar fi Porsche Boxster S (986) sau Volkswagen Golf R (Mk6)!

Totuşi, modelul francez dispune de mai multe modificări focusate spre circuitele de curse, de unde şi vine denumirea „Trophy”, ceea ce şi îl distanţează aşa de mut de versiunea Clio RS 200 EDC. În testul celor de la Sport Auto au mai participat câţiva concurenţi al compactei franceze, dar aceştia nici nu s-au apropiat de rezultatele obţinute de cea din urmă. Astfel MINI Cooper JCW a avut un rezultat de 8 minute şi 35 de secunde, în timp ce Opel Corsa OPC şi Audi S1 au avut nevoie de 8:40 minute şi, respectiv, 8:41 minute, pentru a parcurge cei 20.8 km al „Iadului Verde”.
Noul Renault Clio RS 220 Trophy, care a debutat la Geneva în acest an, este echipat cu un propulsor turboaspirat pe benzină de 1.6 litri care dezvoltă 220 CP şi 280 Nm (cu funcţia overboost), fiind capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 6.6 secunde şi să atingă o viteză maximă de 235 km/h.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,238
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!