În ciuda Dieselgate-ului Volkswagen întrece Toyota la vânzări
27 Aprilie 2016, 13:50
Lupta giganţilor Toyota, Volkswagen şi General Motors, pentru titlul celui mai mare producător auto, continuă! În ciuda scandalului legat de trişarea cu emisiile, cei de la Volkswagen au simţit o creştere de 0.8% livrând în primele trei luni ale anului 2016 un total de 2.5 milioane de automobile.
Astfel, perioada ianuarie-martie 2016 le aparţine germanilor care au reuşit să-i depăşească pe cei de la Toyota şi General Motors! Gigantul american a simţit o scădere de 2.5%, livrările cifrându-se la 2.36 milioane de
automobile. Pe de altă parte Toyota, pentru prima dată pierde statutul de lider, fiind pe poziţia a doua cu 2.46 milioane de automobile livrate - o scădere de 2.3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Spre deosebire de cei de la General Motors, gigantul nipon are o scuză pe măsură – seria de cutremure din Kumamoto, Japonia, care a afectat lanţul furnizorilor brandului nipon. Din cauza cutremurelor cei de la Toyota au sistat producţia vehiculelor în majoritatea uzinelor nipone.
Problema cea mai gravă reprezintă uzina afectată din Kumamoto a companiei Aisin, care furniza piese uzinelor Toyota după sistemul „tocmai la timp”, astfel ne având stocuri suficiente de piese pentru a fi livrate în perioada de criză cauzată de cutremure.
Este a doua oară în acest an când Toyota stopează producţia în Japonia, după ce un incendiu la o uzină de oţel a cauzat o stopare a producţiei timp de o săptămână în februarie 2016.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,491
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!