Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

În ciuda Dieselgate-ului Volkswagen întrece Toyota la vânzări

27 Aprilie 2016 - 13:50
Denis Godorozea
În ciuda Dieselgate-ului Volkswagen întrece Toyota la vânzări
Lupta giganţilor Toyota, Volkswagen şi General Motors, pentru titlul celui mai mare producător auto, continuă! În ciuda scandalului legat de trişarea cu emisiile, cei de la Volkswagen au simţit o creştere de 0.8% livrând în primele trei luni ale anului 2016 un total de 2.5 milioane de automobile.

Astfel, perioada ianuarie-martie 2016 le aparţine germanilor care au reuşit să-i depăşească pe cei de la Toyota şi General Motors! Gigantul american a simţit o scădere de 2.5%, livrările cifrându-se la 2.36 milioane de automobile. Pe de altă parte Toyota, pentru prima dată pierde statutul de lider, fiind pe poziţia a doua cu 2.46 milioane de automobile livrate - o scădere de 2.3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Spre deosebire de cei de la General Motors, gigantul nipon are o scuză pe măsură – seria de cutremure din Kumamoto, Japonia, care a afectat lanţul furnizorilor brandului nipon. Din cauza cutremurelor cei de la Toyota au sistat producţia vehiculelor în majoritatea uzinelor nipone.

Problema cea mai gravă reprezintă uzina afectată din Kumamoto a companiei Aisin, care furniza piese uzinelor Toyota după sistemul „tocmai la timp”, astfel ne având stocuri suficiente de piese pentru a fi livrate în perioada de criză cauzată de cutremure.

Este a doua oară în acest an când Toyota stopează producţia în Japonia, după ce un incendiu la o uzină de oţel a cauzat o stopare a producţiei timp de o săptămână în februarie 2016.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter