Premieră: Noile Audi TT RS şi TT RS Roadster
25 Aprilie 2016, 11:35
Cea mai dinamică versiune a modelului Audi TT, versiunea TT RS în caroserie Coupe şi Roadster, a fost dezvăluită la Salonul Auto de la Beijing.
Pe lângă „look-ul” agresiv, condimentat de kitul aerodinamic, jantele de 19 inch (20 inch opţionale) şi noile blocuri
optice spate cu tehnologia Matrix OLED, noua generaţie TT RS vine şi cu un nou propulsor turboaspirat în 5 cilindri în linie 2.5 TFSI.
Noua unitate vine cu un bloc motor realizat din aluminiu, care este mai rezistent decât blocul din oţel al predecesorului şi cu 18 kg mai uşor, iar propulsorul în sine este cu 50 mm mai scurt şi cu 26 kg mai uşor.
Totuşi, coupe-ul TT RS este cu doar 10 kg mai uşor faţă de predecesor. Important însă, este puterea noului propulsor care a crescut cu 60 CP la tocmai 400 CP, în timp ce cuplul maxim constituie acum 480 Nm!
Fiind dotat standard cu cutia robotizată în 7 rapoarte cu dublu ambreiaj şi sistemul de tracţiune integrală quattro, noul Audi TT RS accelerează de la 0 la 100 km/h în 3.7 secunde (TT RS Roadster – 3.9 sec.)
şi atinge viteza maximă de 250 km/h (limitată electronic). Opţional este oferită mutarea limitatorului de viteză la
cifra de 280 km/h şi instalarea sistemului de frânare cu discuri carbon-ceramice.
Interiorul este condimentat de inserţii realizate din fibră de carbon, Alcantara care poate fi regăsită şi pe volan, scaune sport şi de renumita planşă de bord digitală cu display de 12.3 inch.
Noile modele TT RS vor fii vândute sub brandul Audi Sport începând cu toamna anului 2016. Preţurile pentru Audi TT RS Coupe şi TT RS Roadster vor porni de la 66,400 euro şi, respectiv, 69,200 euro.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
2
2,002
GALERIE FOTO (36 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!