Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Acesta este primul Ferrari electric din lume! (Video)

12 Mai 2016 - 12:10
Denis Godorozea
Acesta este primul Ferrari electric din lume! (Video)
Un Ferrari fără de sunetul caracteristic?! Puriştii ar putea fi şocaţi! Deşi cei de la Ferrari au creat hyper-car-ul La Ferrari care dispune de o propulsive hibridă cu un motor electric, un Ferrari pur electric nu a fost creat niciodată. O companie americană numită Electric GT, specializată în transformarea automobilelor convenţionale, în unele electrice, printre care modele BMW şi Porsche, a decis să încerce norocul şi cu un Ferrari. Cei de la Electric GT au achiziţionat un Ferrari 308 GTS din 1978 V8-ul de 2.9 litri al căruia a fost răpus de flăcări şi necesita un transplant. În locul propulsorului convenţional au fost instalate trei motoare electrice cu o putere cumulată de 301 CP şi un cuplu maxim de 447 Nm sau cu 64 CP şi 204 Nm mai mult decât V8-ul standard. Totuşi, instalarea motoarelor electrice a fost o adevărată provocare, pentru că acestea au fost instalate longitudinal în contrast cu poziţionarea transversală al propulsorului convenţional. Astfel, nu a mai putut fi utilizată transmisia Ferrari, în locul căreia a apărut transmisia Porsche.

Cele două rezervoare de combustibil au fost înlocuite cu două pachete a câte 12 baterii litiu-ion, alte 24 de baterii făcându-şi loc în partea frontală.

Având o capacitate de 28.4 kWh, bateriile oferă o autonomie de aproximativ 130-160 km, în timp ce viteza maximă pe care o poate atinge acest Ferrari electric, numit 308 GTE, este de 251 km/h. Mai târziu cei de la Electric GT promit să instaleze un pachet de baterii de 75 kWh care va aduce autonomia la 320 km.

Acest Ferrari electric are o greutate de 1,520 kg, fiind cu doar 46 kg mai greu faţă de modelul original. Pentru a nu a îngreuna prea mult maşina mai multe elemente au fost executate din fibră de carbon, iar barele de protecţie au fost înlocuite cu unele mai mici europene care sunt mult mai uşoare faţă de cele masive cu care modelul 308 GTS era vândut în SUA. Suspensia, de asemenea, a fost revizuită, precum şi sistemul de frânare, iar în locul jantelor originale au venit altele de 18 inch BBS preluate de la Ferrari 460 Modena.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (7 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter