12 ani în doar 19 săptămâni – testul de îmbătrânire pe care l-a trecut noul Audi A4!
3 August 2016, 10:39
Producătorii auto expun noile modele la teste de îmbătrânire rapidă, care simulează provocările pe care le întâmpină automobilul de-a lungul anilor. Cei de la Audi Quality Assurance, simulează 12 ani din viaţa unui model într-o perioadă de doar 19 săptămâni! Recent, aceste teste de îmbătrânire au fost trecute cu brio de către noua generaţie Audi A4.

Pentru a ”îmbătrâni” automobilul într-un timp atât de scurt, fiecare model trece prin cinci faze. Mai întâi este aburit cu sare într-o cameră specială unde este
menţinută temperatura de 35 de grade Celsius, apoi este expus la un climat tropical cu o temperatură de 50 de grade şi o umiditate al aerului de 100%. În a treia fază maşina ajunge sub 80 de lămpi de 1,200 Waţi care încălzesc caroseria la 90 de grade. Al patrulea test simulează condiţiile Cercului Polar cu temperaturi de -35 de grade, între timp patru maşinării hidraulice amplasate sub roţi simulează denivelări imense scuturând de-a binelea automobilul, pentru a verifica rezistenţa tuturor componentelor. Cea de-a cincea fază
implică condusul continuu în aer liber la o distanţă de 12,000 de kilometri inclusiv prin apă cu sare şi noroi. După aceste teste, maşina este dezasamblată în 600 de părţi individuale pentru a fi găsite şi înlăturate punctele slabe.

Cei de la Audi Quality Assurance au realizat primul test de acest gen în anul 2002, iar testul cu noul Audi A4 este al 100-lea la număr.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
3
2,961
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!