Graphene - nano-materialul viitorului menit să revoluţioneze lumea auto
1 August 2016, 16:13
La sfârşitul lui 2014 vă spuneam despre un material fenomenal numit graphene, care ar putea fi utilizat în diverse aplicaţii, inclusiv în bateriile pentru vehiculele electrice, care vor putea fi reîncărcate în 8 minute şi vor oferi o autonomie de 1,000 de kilometri!
Ei bine, a trecut ceva timp, dar producătorii auto nu prea se grăbesc să ne delecteze cu vehicule electrice în bateriile cărora se regăseşte acest material revoluţionar.
Totuşi, o parte din revoluţie a avut loc – a fost construit primul automobile caroseria căruia a fost creată din graphene! Compania Haydale Composite Solutions a utilizat graphene-ul care este format din straturi de carbon de grosimea unui atom în super-car-ul BAC MONO! Rezultatul este nano-materialul care este cu 20% mai uşor decât fibra de carbon obişnuită şi mai rezistent, mai exact de 200 de ori mai rezistent decât oţelul!
Acest material ar putea revoluţiona lumea auto, oferind o soluţie în reducerea greutăţii automobilelor ceea ce va spori eficienţa şi performanţele acestora. Materialul inovativ a fost
testat pe super-car-ul britanic BAC MONO, aripile spate fiind-ui realizate din graphene. Aripile au primit o
suprafaţă mai netedă, mai rezistentă la impact şi la temperaturi ridicate. Probabil, pe viitor automobilele de producţie vor utiliza acest nano-material, cum o fac acum cei de la BMW cu fibra de carbon pe modelul Seria 7.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,020
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!