Studiu: Jocurile video te fac să conduci mai bine automobilul!
5 August 2016, 14:55
Un studiu realizat de către Universitatea New York din Shanghai, a demonstrat că jocurile video te fac să conduci mai bine automobilul! Astfel, timpul petrecut în jocurile video nu se pierde în zadar, fiind transformat într-o experienţă utilă care te ajută la şofat. Jocurile video antrenează abilitatea de a coordona mai bine informaţia vizuală cu controlul mişcărilor fizice. În diverse situaţii, cel ce a avut ocazia de a se antrena în jocuri video cel puţin cinci ore pe săptămână timp de jumătate de an, are şanse mai bune de a reacţiona mai rapid în situaţii critice în timpul condusului în lumea reală.

Acest lucru a demonstrat şi studiul, în care cei cu experiernţă bogată în jocurile video au putut stăpâni mai bine un automobil pe banda de rulare în condiţii de vânt puternic, în contrast cu cei care nu s-au atins de jocuri video, demonstrând abateri mai mari în traiectorie. Cei din urmă au arătat îmbunătăţiri vizibile în abilitatea de a conduce automobilul după doar 5-10 ore de joc în Mario Kart şi Roller Coaster Tycoon III.
Conform chinezilor şi jocurile de acţiune sunt benefice pentru a antrena abilităţile şofatului, îmbunătăţind reacţiile în situaţii critice.

Astfel, dacă doriţi să deveniţi conducători mai buni, jocurile video vă stau la dispoziţie. Nu întâmplător şi
piloţii de Formula 1 folosesc simulatoare video pentru a se antrena înainte de curse! Jocurile video chiar vă pot antrena anumite reflexe, care, cine ştie, odată ar putea să vă salveze viaţa.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,138
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!