(VIDEO) Cea mai neobişnuită colecţie de Porsche din lume e scoasă la vânzare la pachet, cu tot cu un camion care să le transporte

20 Martie 2024, 20:37
Redacţia PiataAuto.md
Cumpărarea unei maşini de colecţie e întotdeauna un moment plin de emoţie şi entuziasm pentru un pasionat auto. Dar uneori există şi colecţii care se vând la pachet în mai multe exemplare, fie pentru că proprietarul vrea să minimizeze efortul, fie pentru că în spatele colecţionării lor a existat o idee, care le face mai valoroase împreună în acelaşi garaj, decât separate. Colecţia despre care vorbim e una din cele cu sens, iar pe lângă asta, e neobişnuită şi prin faptul că e scoasă la vânzare la pachet, cu tot un camion care să le transporte!
Colecţia a fost formată de un arhitect austriac, pe nume Alexander Serda, specializat în conceperea de edificii luxoase. Mai mulţi ani în urmă, şi-a dorit să onoreze marcarea a 50 de ani de istorie Porsche şi a vrut să contureze această colecţie, pentru a o expune la festivalul de viteză de la Goodwood, unde şi Porsche marca jubileul său. N-a reuşit atunci să adune toate maşinile şi n-a mai participat.
Şi-a completat colecţia după festival şi a păstrat-o cu sfinţenie în toţi aceşti ani. Iar cu sfinţenie aici înseamnă păstrarea într-un mare garaj cu umiditate controlată şi temperatură la 22 grade Celsius, iar maşina stau acoperite cu huse, beneficiind de mentenanţă periodic.
Până şi roţile stau pe bureţi speciali adânciţi, ca să-şi păstreze forma perfect rotundă atunci când stau mult nemişcate.
Foto: Burete special pentru a păstra roata perfect rotundă

Toate maşinile sunt Porsche 911 din generaţia 991 şi toate sunt în versiuni cu motoare aspirate natural, în versiuni sau ediţii speciale rare!
Mai mult ca atât, toate maşinile au fost cumpărate noi de arhitectul austriac, el fiind singurul proprietar şi toarte au doar circa 50 km pe bord, cât au făcut mici rulaje la livrare, mentenanţă tehnică, urcări şi coborâri pe trailer-ul camionului.
Colecţia a fost numită de arhitectul austriac „Jucării pentru băieţei” şi e una din acele forme de jucării des întâlnite în copilărie, cu un camion care transportă maşini frumoase, doar că aici totul e cât se poate de real, la scară 1:1, cu maşini adevărate, alese pe sprânceană.
Vorbim de versiuni şi ediţii precum 991.2 GT3 Clubsport, 911 R, 991.2 GT3 Touring, 991.2 GT3RS Weissach, 991.2 GT3 ‘Cup’, şi 991 GT3R Carbon, toate fiind fabricate între 2016 şi 2019, majoritatea în 2018.
Iar camionul responsabil de transportarea lor e un MAN TGX, cumpărat nou şi el, cu tot cu remorcă profesionistă care să transporte şi să descarce şi încarce uşor maşinile.
Fiind atât de speciale, maşinile! astea deja valorează câte o avere, fiecare din ele, mai ales la cum au fost păstrate. Dar împreună, cu tot cu camionul care le poate transporta, sunt de-a dreptul o colecţie de nepreţuit, care, oricât cu cât ar fi vândută acum, va valora de zece ori mai mult peste 20-25 de ani.
Vezi mai jos şi un video cu această colecţie superbă.
0
2,409
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!