Giuseppina, şoferiţa în vârstă de 103 ani prinsă de poliţia din Italia cu permisul expirat, spune că nu va renunţa la condus

18 Martie 2024, 13:51
Redacţia PiataAuto.md
Săptămâna trecută, mediul online a fost intrigat de vestea unei bătrâne de 103 ani, pe nume Giuseppina Molinari, care a fost oprită de poliţia din Italia la volanul unui Fiat Panda, în timp ce se întorcea acasă după ce-şi vizitase de nişte prieteni, iar poliţiştii au constatat că ea avea permisul de conducere expirat de 2 ani şi nu avea nici asigurare valabilă pentru maşina sa. Totul s-a întâmplat în comuna Bodeno din regiunea Ferrara, iar bătrânica de 103 ani a devenit rapid deopotrivă eroul unora, care îi apreciaseră modul activ de viaţă la o asemenea vârstă, şi îngrijorarea altora, care spuneau că ea era un pericol la volan. Ei bine, acum există şi noi evoluţii după ce cazul său a fost procesat de poliţie, iar presa din Italia a reuşit să discute şi direct cu Giuseppina.
Colaj foto: Fanpage.it

Partea curioasă e că şoferiţa de 103 ani conducea cât se poate de dinamic la orele nopţii, când a fost observată de poliţie, într-o manieră „periculoasă”, după cum a descris situaţia iniţial poliţia. Poliţia a intervenit în cele din urmă pentru a opri şi a fost surprinsă să constate din acte că şoferiţa e născută în 1920, având 103 ani împliniţi.
După ce au constatat că permisul de conducere expirase acum 2 ani şi n-a mai fost reînnoit, iar asigurarea lipsea, poliţiştii au dispus emiterea de amenzi şi sechestrarea temporară a maşinii pe o platformă de evacuare, pentru ca bătrâna să nu mai conducă acea maşină. În cele din urmă, tot poliţiştii au dus-o acasă.
Foto: Giuseppina Molinari, şoferiţa de 103 ani din Italia

În zilele ce-au urmat, până şi Alan Fabbri, primarul din Ferrara, a declarat public că, deşi e incorect din punct de vedere politic şi al regulilor de circulaţie, el i-ar da lui Giuseppina o medalie, nu o amendă, doar pentru vigoarea şi pofta ei de viaţă la o vârstă de 103 ani. Mai ales că femeia a fost un cetăţean exemplar în raport cu legea timp de peste 100 ani.
Femeia n-a fost căsătorită niciodată, deoarece „cuplurile trebuie să meargă seara acasă”, a fost înotătoare avansată pe o lungă perioadă din viaţa sa, practicând intens acest sport, şi nicoodată nu şi-a refuzat plăcerea unei îngheţate italiene, după cum e declarat chiar ea într-un interviu recent pentru presa italiană. Şi dacă acum n-are copii, nepoţi şi strănepoţi, cum poate ea sta acasă, fără a-şi vizita prietenii din Bondeno? — i-a întrebat ea pe jurnalişti.
Foto: Giuseppina Molinari şi Fiatul său Panda în fundal

După ce şi-a plătit amenzile, şi a fost întâmpinată din nou de presă la sediul poliţiei, unde putea să-şi ridice deja şi Fiatul sechestrat, dar care trebuia condus de altcineva sau transportat cu o platformă, Giuseppina a fost întrebată de jurnalişti ce va face mai departe, iar răspunsul a fost ferm. Ea le-a spus că nu renunţă la condus şi a decis că va merge în Ferrara să-şi cumpere o Vespa, o motoretă care poate fi condusă fără permis de conducere! În acest fel, ea nu va încălca legea, însă totodată va continua să ducă un mod activ de viaţă, rulând în libertate absolută, la 103 ani, pe o motoretă Vespa!
0
1,428
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!