Volkswagen a stopat producţia modelelor Golf şi Passat!
22 August 2016, 13:07
Cei de la Volkswagen au stopat producţia automobilelor la şase uzine din cauza unor dispute cu doi dintre furnizori din cadrul grupului Prevent Group, ES Automobilguss şi Car Trim, care livrează componente pentru transmisii şi, respectiv, scaune pentru modelele Volkswagen. Din cauza lipsei acestor componente cruciale, producţia modelelor Volkswagen Golf şi Passat a fost stopată!

Livrările componentelor au fost sistate din cauza celor de la Volkswagen, care au anulat un contract de 500 milioane de euro cu furnizorul Car Trim. Acum, furnizorii cer despăgubiri de 58 de milioane de euro din partea celor de la Volkswagen. Cei de la Volkswagen
însă, anunţă că deşi tribunalul judeţean din Braunschweig a obligat furnizorii să reia livrările componentelor, aceştia nu s-au conformat instanţei, astfel, producătorul german cere despăgubiri de la furnizori.

Sistarea producţiei celui mai popular automobil din Europa, Volkswagen Golf, dar şi al modelului Passat, a afectat aproape 28,000 de lucrători de la uzinele Volkswagen. Producţia modelului Golf va fi oprită în perioada 22-27 august la uzina din Wolfsburg şi în perioada 22-26 august la uzina din Zwickau, în timp ce producţia modelului Passat va fi stopată în perioada 18-24 august la uzina din Emden şi 22-26 august la uzina din Zwickau.
Mai mult decât atât, producţia transmisiilor, sistemelor de evacuare, propulsoarelor, elementelor şasiului şi unor detalii din plastic, va fi sistată la uzinele din Kassel, Salzgitter şi Braunschweig pe perioada 22-30 august.

Având în vedere capacitatea de producţie ai uzinei din Wolfsburg de 3,500 de automobile pe zi, cei de la Volkswagen nu vor putea produce câteva zeci de mii de automobile în această perioadă şi vor avea pierderi substanţiale, care sunt estimate la 100 de milioane de euro.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,911
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!