SEAT ne demonstrează cum a evoluat siguranţa automobilelor în ultimii 60 de ani (Video)
5 Septembrie 2016, 12:39
Cei de la SEAT au găsit un mod ingenios de a ne demonstra cum a evoluat siguranţa automobilelor în ultimii 60 de ani. Pentru a ilustra acest lucru cei de la SEAT au comparat modelul clasic SEAT 600 D din 1963 cu actuala generaţie SEAT Ibiza în versiunea FR.

Ambele automobile au fost conduse
de către şeful departamentului de siguranţă SEAT, Javier Luzon. În video de mai jos, Javier Luzon a vorbit
despre sistemul de frânare, care a evoluat de la sistem de frânare cu tamburi la cel cu discuri, primind şi sisteme precum ABS, care reduc drastic distanţa de frânare în combinaţie cu cauciucurile cu o lăţime sporită. Vechiul SEAT 600 D nu avea nici airbag-uri, care au început a fi
instalate intensiv doar în anii ’90 ai secolului trecut, nici măcar tetiere, iar centurile de siguranţă, deşi erau în trei puncte, trebuiau reglate manual. Acum, modelul SEAT Ibiza poate avea până la 6 airbag-uri, ne mai vorbind de centuri de siguranţă cu pretensionare şi tetiere ajustabile.
Structura caroseriei, de asemenea, a evoluat de-a lungul anilor, primind elemente de o grosime de câteva ori mai mare, precum pragurile sau uşile, care au elemente de protecţie la interior, pentru a proteja ocupanţii în cazul unui impact lateral.
Astfel, putem spune că cu fiecare generaţie nouă automobilele moderne cresc în dimensiuni nu doar pentru a oferi un spaţiu la interior mai generos şi un confort mai mare, dar în primul rând o siguranţă pasivă sporită.
Conform lui Javier Luzon, viitoarele modele SEAT vor primi tehnologii despre care nici nu se auzea pe timpul legendarului SEAT 600, precum sisteme de prevenire a accidentelor.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
1,840
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!