Acest accident în lanţ din Montreal ne învaţă o lecţie importantă! (Video)
6 Decembrie 2016, 15:01
Atunci când iarna vine pe neaşteptate, accidentele sunt iminente. Nu ne-am fi aşteptat însă, ca asemenea imagini să fie surprinse în Montreal, Canada, unde locuitorii sunt obişnuiţi cu iernile şi controlul vehiculelor pe suprafeţe alunecoase.

În acest filmuleţ, care a devenit viral pe reţeaua de socializare Facebook, vedem un accident în lanţ cu implicarea mai multor vehicule, două autobuze, o autospecială şi chiar o maşină de poliţie, care se îndrepta la locul accidentului! Toate acestea au alunecat de pe pantă şi s-au „îngrămădit” în apropierea unei intersecţii. Deşi ninsoarea a fost prognozată, se pare că autorităţile
oraşului nu au reacţionat la timp şi nu au împrăştiat material antiderapant şi sare pe carosabil, iar peste noapte s-a format o pojghiţă de gheaţă, din cauza căreia mai mulţi automobilişti au pierdut controlul vehiculelor, chiar dacă şi-au echipat maşinile cu cauciucuri de iarnă! Ei bine, la sfârşitul filmuleţului vedem şi un camion, care încearcă să împrăştie material antiderapant, dar este prea târziu!

Acest accident ne învaţă o lecţie foarte importantă – dacă meteorologii anunţă ninsori, trebuie să ne echipăm automobilul corespunzător şi să nu ne bazăm pe autorităţi, care, deseori, întârzie cu deszăpezirea străzilor, să ocolim orice pantă înzăpezită, iar dacă
şi ajungem pe una, să nu blocăm roţile! Priviţi conducătorul taxiului KIA Soul electric, acesta nu a blocat roţile, ceea ce i-a permis manevrarea şi, ulterior, evitarea impactului cu şirul de vehicule avariate. Pentru conducătorii vehiculelor fără de sistem ABS, recomandăm în astfel de situaţii să evite apăsarea puternică a frânei, ceea ce duce la blocarea roţilor şi la o alunecare incontrolabilă – prin apăsări scurte şi repetitive ale frânei puteţi imita lucrul sistemului ABS, ceea ce va încetini automobilul şi va permite să-i schimbaţi direcţia de mişcare, iar astfel, aveţi mai multe şanse să evitaţi un accident.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,383
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!