Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Toyota Concept-i - automobilul viitorului! (Video)

5 Ianuarie 2017 - 11:25
Denis Godorozea
Toyota Concept-i - automobilul viitorului! (Video)
La expoziţia inovaţiilor CES 2017 cei de la Toyota au dezvăluit adevăratul automobil al viitorului! Numit Concept-i, acesta a fost proiectat în studioul de design Calty din California. Designerii i-au redat un caracter extrem de futurist, dar şi o faţă, care interacţionează cu lumea din jur!

Datorită blocurilor optice care clipesc, informaţiilor ce apar pe portiere şi pe posterior, Toyota Concept-i poate întâmpina conducătorul cu un mesaj sau atenţiona alţi participanţi la trafic despre intenţiile vehiculului, de asemenea, cu mesaje sau semne de atenţionare.

Conform celor de la Toyota noul Concept-i este focusat asupra relaţiei dintre conducător şi vehiculul, aceasta fiind mai presus decât condusul autonom sau conectivitatea modernă. Vehiculul trebuie să fie companionul de încredere pentru conducător, iar această conexiune o realizează inteligenţa artificială, numită Yui. „Casa” lui Yui se află într-un display circular de la mijlocul bordului frontal. Yui se perfecţionează în timp, monitorizând starea conducătorului, preferinţele acestuia şi atenţionându-l despre ceea ce are nevoie pe panourile frontale, laterale şi scaune, cu imagini, lumini sau chiar atingeri!

Monitorizând atenţia şi concentraţia conducătorului, Yui poate activa condusul autonom pe o perioadă mai îndelungată, dacă conducătorul este obosit sau neatent. Conform producătorului nipon, indiferent dacă va conduce singur sau va oferi acest lucrul maşinii, conducătorul va fi protejat 100%, pentru că maşina va fi practic incapabilă să producă accidente! Totul se va datora nivelului 5 de condus autonom. Producătorul însă, menţionează că nivelul 5 va fi greu de atins, iar vehiculele autonome promise de mai mulţi producători auto către anul 2020 vor putea oferi cel mult nivelul 4 de condus autonom, care nu va exclude implicarea totală a conducătorului, ceea ce va putea face nivelul 5.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (44 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter