Noul hibrid BMW 530e va primi încărcător prin inducţie (Video)
12 Mai 2017, 15:14
Bavarezii lansează pe piaţă cel mai nou model hibrid din gamă, modelul BMW 530e iPerformance, bazat pe
noua generaţie Seria 5. Odată cu lansarea acestuia este anunţat şi încărcătorul prin inducţie, care va încărca bateriile hibridului fără fir! Opţiunea „BMW Wireless Charging”
va fi disponibilă începând cu anul 2018 pe noul BMW 530e iPerformance şi va oferi un plus de comoditate, fără a fi nevoia conectării unui fir pentru a încărca bateriile.
Elementul de încărcare poate fi instalat în garaj sau chiar afară, în timp ce bobina secundară este instalată pe maşină undeva sub motor. Cele două elemente vor genera un câmp
magnetic alternativ, datorită căruia este transmisă electricitatea cu o rată de până la 3.2 kWh, suficientă pentru a încărca pachetul de baterii de 9.2 kWh în 3 ore şi jumătate. Automobilul se va
conecta cu staţia de încărcare prin intermediul WiFi şi va oferi direcţii conducătorului pe display-ul sistemului multimedia, pentru ca cel de la volan să o plaseze exact acolo unde este nevoie.
Atunci când maşina este amplasată corect, încărcarea prin inducţie este pornită automat, iar odată ce este încărcată bateria, sistemul se
deconectează. Pe viitor sistemul de încărcare prin inducţie ar putea fi oferit pentru mai multe modele hibride din gama iPerformance.
Reamintim că sistemul hibrid al noului BMW 530e este format dintr-un benzinar de 2.0 litri turbo (184 CP și 320 Nm), un motor electric (95 CP și 250 Nm) amplasat în cutia de viteze
cu 8 trepte Steptronic și un pachet de baterii litiu-ion de 9.2 kWh. Datorită puterii totale de 252 CP (420 Nm), sedanul hibrid cu tracțiune spate accelerează de la 0 la 100 km/h în 6.2 secunde și atinge o viteză maximă de 235 km/h.
Autonomia în regim hibrid ajunge la 650 km, iar în regimul pur electric 530e poate parcurge până la 50 de kilometri. Viteza maximă în regimul pur electric este limitată la 140 km/h. Consumul de combustibil pentru primii 100 km este de 1.9 l/100 km, iar emisiile de CO2 constituie 44 g/km.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
4,106
GALERIE FOTO (24 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!