Toate utilitarele Volkswagen primesc sistem de frânare autonomă în dotare standard!
1 Iunie 2017, 12:26
Cei de la Volkswagen au anunțat că vor echipa în dotare standard toate modelele utilitare cu sistemul de frânare autonomă, astfel, producătorul german devine primul producător, care oferă standard acest sistem pe vehiculele sale utilitare.
Începând cu 1 iunie, toate modelele noi Volkswagen Caddy, Transporter sau Crafter, primesc sistemul Front Assist cu City Emergency Braking în dotarea standard.
Sistemul dispune de un radar amplasat în partea frontală, care măsoară distanța de la vehiculul ce circulă în față, iar în caz că această distanță se micșorează periculos de rapid sau în față apare un obstacol, sistemul atenționează conducătorul cu semnale auditive și vizuale, iar dacă cel de la volan nu reacționează, aplică automat frâna, deși foarte gentil. Dacă conducătorul apasă frâna, aplicând o forță mai mică decât cea necesară, sistemul Front Assist crește forța de frânare, pentru ca vehiculul să fie oprit înainte de a ajunge la obstacolul din față. Sistemul lucrează eficient doar la viteze mici de până la 30 km/h.
Potrivit studiilor, trei pătrimi dintre toate accidentele au loc la viteze de sub 40 km/h, în timp ce sistemele de frânare autonomă reduc riscul acestor accidente cu 38%.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,312
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!