Dedicat puriștilor: Aston Martin prezintă noul coupe Vantage AMR cu cutie manuală

Acum 3 ani CEO-ul Aston Martin, Andy Palmer, a declarat, că în ciuda tendințelor din industria auto, supercar-urile britanice vor menține versiunile cu cutie manuală, dedicate puriștilor. Un nou supercar cu cutie manuală a fost prezentat astăzi, noul Aston Martin Vantage AMR, cea mai performantă versiune a noii generații Vantage, cu motor cuplat la o cutie manuală.
În schimbul cutiei automate ZF noul Vantage AMR este echipat cu cutia manuală Graziano, cu 7 trepte, preluată de la supercar-ul V12 Vantage S, lansat în 2016. Pentru noul Vantage AMR cutia de viteze a fost actualizată, și s-a ales cu un asistent electronic AMShift, care să faciliteze schimbarea treptelor. Asistentul, însă, poate fi deconectat.
Unitatea de propulsie a rămas aceeași: Vantage MR este propulsat de benzinarul german biturbo AMG V8 de 4.0 litri, capabil să dezvolte 510 CP, însă cuplul maxim a fost micșorat până la 625 Nm (685 Nm la versiunea cu cutie automată). Standard este prevăzut un diferențial acționat electronic, sistem de frânare cu discuri de frână carbon ceramice și suspensia cu amortizoare adaptive, ce oferă 3 regimuri de condus: Sport, Sport Plus și Track.
Deși cutia manuală prevede o reducere a greutății proprii a sportcar-ului cu 31 kg (1499 kg), noua versiune este mai lentă în viteza de accelerație, decât coupe-ul similar dotat cu cutie automată. Noul Vantage AMR accelerează până la 100 km/h în 4.0 secunde, pe când modelul cu cutie automată execută același exercițiu în 3.6 secunde. Viteza maximă nu a avut de suferit – 314 km/h.
Britanicii vor produce doar 200 unități Aston Martin Vantage AMR cu cutie manuală, 59 dintre care vor fi livrate cu versiunea specială Vantage 59, destinată aniversării de 60 ani de la victoria bolidului DBR1 la Le Mans. Prețul de pornire este de 185 mii euro, iar versiunea specială Vantage 59 are un preț de cel puțin 210 mii euro. Primele unități vor fi livrate mai aproape de sfârșitul acestui an.
Totuși, puriștii ce nu se vor alege cu un Vantage AMR cu cutie manuală, vor putea achiziționa un coupe standard Vantage, dotat cu aceeași cutie Graziano, de la începutul anului viitor – cutia va fi inclusă în lista opționalelor fără limite de producție.
0
1,607
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!