(VIDEO) Land Rover a lansat Defender 130, un SUV extra lung, cu 8 locuri la bord

2 Iunie 2022, 11:31
Ilie Toma
Land Rover Defender a avut dintotdeauna câteva versiuni de ampatament, inclusiv din cele scurte cu 2 lungi. Dar acum britanicii au lansat un Defender extra lung, cu tocmai 8 locuri la bord. Dacă SUV-ul scurt ar fi ristretto, iar cel normal ar fi espresso, păi noul Land Rover Defender 130 ar fi un dublu espresso de tărie maximă.
Noul SUV britanic măsoară 5,358 mm, iar asta e mai mult decât Mercedes-Benz GLS, BMW X7 sau Range Rover! Şi ampatamentul e uriaş, măsurând 3,022 mm, ceea ce-l va face de Defender 130 un pic greoi în manevrările în spaţii înguste, având o rază de bracaj de 12.84 metri. Totuşi, datorită suspensiei pnematice, calităţile de offroad nu au mult de suferit, unghiul de atac fiind de 37.5 grade, cel de degajare — de 28.5, iar cel de rampă — de 27.8. Cu alte cuvinte, chiar dacă a la doar un pas de un microbuz, Land Rover Defender 130 va fi în continuare un offroader adevărat.
La interior, vor exista 8 locuri, divizate în 3 rânduri de scaune, ceea ce înseamnă că şi bancheta spate, de pe rândul 3, oferă spaţiu pentru 3 persoane, fapt posibil datorită formei rectangulare a posteriorului.
În materie de confort şi echipări interioare, noul model preia toată filosofia de la modelul Defender 110, adăugând doar încă un sector de plafon panoramic pentru pasagerii spate.
Vor fi disponibile două motorizări diesel şi două pe benzină, fără V8-ul de serie limitată de pe modelul obişnuit. Toate propulsoarele sunt cu 6 cilindri în linie şi au puteri cuprinde între 250 CP şi 400 CP, deci mai mult decât suficient pentru a urca până spre creste de munţi cu acest offroad, luându-ţi toţi prietenii la bord.
De fapt, cam asta se întâmplă şi în video-ul de mai jos, publicat de Land Rover pentru a răspunde la întrebarea de ce ai avea nevoie de un offroader atât de mare. Cu siguranţă în lume mai există multe pieţe ce vor aprecia apariţia unui Defender atât de mare şi de capabil pe teren dificil.
0
2,276
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!