(VIDEO) Trei Lamborghini, cu motoare V12, V10 şi V8, puse pe dyno stand pentru a li se măsura puterea reală

20 Aprilie 2023, 19:25
Redacţia PiataAuto.md
Lamborghini e fără îndoială una din cele mai dorite mărci din lume, iar această imagine e susţinută cu determinare de producător prin păstrarea unor motoare savuroase, mari, cu mulţi cilindri. Până şi recent anunţatul hibrid a păstrat un motor V12, iar mai puţin de V8 în gama mărcii italiană nu există nimic. Motoarele au sute de cai-putere, iar unele dintre ele au şi amprenta germană în ingineria lor, or, Lamborghini aparţine celor de la Audi şi implicit grupului VW. Iar motoarele germane adeseori dezvoltă ceva mai multă putere în viaţa reală decât cea declarată, reuşind astfel să obţină o performanţă mai bună. Cum stau modelele Lamborghini la acest capitol?
Ei bine, britanicii au pus pe dyno stand trei modele Lamborghini, cu motoare V8, V10 şi V12, pentru a le măsura puterea reală şi greutatea. Modelele supuse testului sunt un Urus Performante cu motor V8 biturbo de 666 CP, un Huracan STO cu motor V10 aspirat natural de 640 CP şi un Aventador SVJ, care are un motor V12 de 6,5 litri, tot aspirat natural, care scoate 770 CP.
Cât scot aceste motoare în viaţa reală? Ei bine, Huracan STO a scos doar 550 CP la roată, sau 636 CP la volant. Dar acest exemplar a fost destul de chinuit în offroad anterior. Maşina s-a dovedit a fi şi destul de grea, cam cu 100 kg faţă de cât promitea. Probabil o mai fi având noroi ascuns pe undeva.
Lamborghini Urus a scos 704 CP la volant, ceea ce înseamnă semnificativ mai mult, cu aproape 40 CP, faţă de puterea declarată. Şi iaici greutatea reală a fost mai mare, cu 125 kg.
În fine, Aventador SVJ, cu motorul său V12, a scos 809 CP la volant, ceea ce e din nou cu aproape 40 CP mai mult. Iar aici greutatea a fost şi mai mare, cu peste 200 kg mai grea decât cea pretinsă.

Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
3,417
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!