Ford va participa la raliul Dakar şi a dezvăluit şi bolidul care va alerga prin deşert

15 Iunie 2023, 13:03
Redacţia PiataAuto.md
Ford a anunţat că va participa la raliul Dakar începând chiar de la următoarea ediţie, care îşi va lua startul în primele zile ale anului 2024, şi asta pentru că Ford, chiar dacă are o istorie admirabilă cu victorii în alte curse dificile ale planetei, de la raliuri obişnuite până la Le Mans, n-a învins niciodată la Dakar. Cei de a Ford au dezvăluit şi bolidul cu care vor concura, provocând direct concurenţii de la Toyota pentru marele titlu.
Bolidul de competiţie poartă numele de Ford Ranger Raptor T1+, şi se basează pe un şasiu puternic modificat a fostei generaţii de Ford Ranger. Motorul pus sub capotă e un EcoBoost turbo de 3,5 litri. Acest bolid va fi „aruncat” în două curse de test, din Spania şi din Maroc, pentru a observa eventuale probleme, iar în 2024 va ajunge şi în Dakar.
Totuşi, acest bolid e unul creat pentru un prim an la Dakar în care echipa Ford vrea să observe şi să înveţe, iar adevăratul bolid de categorie grea, care va fi dezvoltat de la zero şi care probabil va avea şi propulsie electrică cel puţin adiţională, pentru a concura şi cu Audi, va veni la ediţia din 2025 a raliului Dakar. Iar toate astea nu fac decât să certifice planuri de lungă durată a celor de la Ford de a participa la Dakar, fapt care inevitabil va spori doza de competiţie a raliului şi va face cursa şi mai intensă şi frumoasă!
0
1,129
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!