Audi cumpără echipa Sauber din Formula 1, fosta Alfa Romeo, şi are planuri grandioase începând cu 2026

11 Martie 2024, 17:54
Redacţia PiataAuto.md
Audi încearcă încă din anul 2022 să-şi facă intrarea în Formula 1, dorindu-şi o echipă deplină, care să poarte numele mărcii. Dar încercările sale de până acum au fost nereuşite, chiar dacă Audi îşi dorise la un moment dat să cumpere şi echipa McLaren. Într-un final, în august 2022, Audi anunţase că va deveni cel puţin un furnizor de motoare în Formula 1, deşi nu era clar cui i-ar putea furniza aceste motoare. Se pare că decizia de atunci a fost una bună pentru a nu pierde timp şi de a merge înainte cu ingineria, întrucât acum Audi a găsit totul o echipă pe care a putut-o cumpăra. E vorba de Sauber, echipă cunoscută până de curând drept Alfa Romeo, în care astăzi pilotează Valteri Bottas şi Guanyu Zhou.
CEO-ul Audi l-a desemnat pe Oliver Hoffmann drept responsabil din partea Audi pentru progresul producătorului german în Formula 1, acesta urmând să devină şi preşedintele comitetului de director ai Sauber Group. Oliver Hoffann e actualul director de tehnologie al Audi, despre care apăruseră cu doar câteva zile în urmă informaţii că şeful Audi vrea să-l concedieze, blamând depărtarea mărcii Audi de la principiul de progres prin tehnologie.
Foto: Oliver Hoffmann

E curios că directorul sportiv al echipei va fi Andreas Seidl, actualul director al Sauber Group. Funcţia lui oficială va fi de CEO al echipei viitoare Audi F1.
Foto: Andreas Seidl

Audi are astfel undă verde absolută pentru a se pregăti de marea lansare a mărcii Audi şi a echipei Audi F1 în anul 2026. Sezonul 2025 va fi unul intermediar, în care echipa îşi va păstra denumirea veche, doar că ea va fi deţinută de Audi. Începând cu 2026, însă, Audi la debuta cu planuri grandioase în Formula 1, cu bolizi proprii şi motoare proprii, conforme cu noile reglementări ce vor fi în vigoare la acea vreme.
Şi Audi şi-a făcut clare ambiţiile din start. Va urma o perioadă de apogeu pentru Audi şi ambiţiile sale de motorsport, iar Audi nu se lasă până nu atinge succesul absolut în fiecare din disciplinele de motorsport în care a participat, fie că vorbim de raliurile din anii 80 cu bolizii Qauttro, fie că vorbim de cursele Le Mans de 24 ore, care au fost dominate de Audi ani la rând, fie că de raliul Dakar de acum, care a fost câştigat în 2024 de Audi.
Prin urmare, începând cu 2026 va exista un nou pretendent clar la podium şi la titlul de camion, Audi, care va face viaţa celor de la Red Bull Racing, Mercedes, Ferrari, Aston Martin şi McLaren cât se poate de dificilă!
0
2,959
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!