(VIDEO) Întrecere între un Koenigsegg Agera, o Tesla Model S Plaid şi un Suzuki Hayabusa supraalimentat

17 Iunie 2023, 13:08
Redacţia PiataAuto.md
Chiar ieri Koenigsegg anunţa un record de viteză pentru Regera, iar în acel articol spuneam că mai înainte de Regera şi un Agera obţinute un asemenea record, cândva. Ei bine, britanicii au adus acum la linia de start un Koenigsegg Agera RST, o Tesla Model S Plaid şi un Suzuki Hayabusa cu motor modificat, cu compresor mecanic.
Supercar-ul suedez are 1.360 CP scoşi din motorul său V8 twin turbo de 5,0 litri, iar întreaga maşină cântăreşte 1.395 kg, deci e aproape 1 CP/kg. Motocicleta are un raport de putere la greutate şi mai mare, motorul său fiind modificat să livreze 380 CP. Şi, în fine, Tesla Model S Plaid are 2,2 tone, dar are şi 1.020 CP. Aparent, ea e cea mai defavorizată aici.
Şi totuşi, anume ea reuşeşte să învingă, graţie cuplului instantaneu şi a celor 3 electromotoare, care asigură tracţiunea integrală a acesteia. Motocicleta e foarte aproape, reuşind şi să învingă prima dată, cu o pornire prematură, dar Koenigsegg pierde secunde pentru că maşinii îi ia ceva timp să-şi obţină efectul de la turbinele sale, la turaţii mai mari.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
21,589
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!