(VIDEO) Un youtuber a creat un sistem VTEC, pe care l-a montat pe un motor produs din piese modelate de un printer 3D

15 Iunie 2023, 19:22
Redacţia PiataAuto.md
Sistemul VTEC al celor de la Honda e una din cele mai renumite tehnologii ale niponilor, care şi-a făcut apariţia prin anii 90 pe modelele Acura şi Honda şi care modifica timpii de deschidere a valvelor la turaţi mari, astfel încât maşina respira mai bine şi producea o putere mai mare din aceeaşi cilindree. Un youtuber a creat întâi un motor din piese modelate la un printer 3D, după care a încercat să reproducă şi un sistem VTEC, produs tot la un printer 3D.
Acesta e creat o chiulasă diferită, cu arbori cotiţi adaptaţi să poată fi operaţi la timpi mai mari de deschidere a valvelor. A creat şi un sistem care include acest regim de operare la turaţi mai mari şi astfel, deşi totul are loc într-o manieră oarecum simplificată, a reuşit să replice destul de fidel modul de funcţionare a unui motor 3D Honda.
Motorul său de plastic funcţionează cu aer comprimat, dar imită foarte bine mişcările unui motor adevărat, iar pe parcursul întregului proces acesta explică destul de detaliat toate mecanismele şi lucrările pe care le face.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,229
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!