(VIDEO) Un youtuber a supus unui test de anduranţă un Ford Model T, produs mai bine de 100 de ani în urmă

20 Iunie 2023, 13:39
Redacţia PiataAuto.md
„Maşinile de azi nu se mai fac aşa cum se făceau odată” — spune o expresie care sună adeseori din comentariile unor pasionaţi auto. Şi e în mare parte adevărat, doar că referinţa se face de obicei cu maşinile produse în anii 70, 80 şi 90, ca unele din cele mai durabile şi bine proiectate şi construite. Un youtuber din SUA, însă, a decis să ducă această comparaţie la extrem, supunând unui test de anduranţă un Ford Model T construit mai bine de 100 de ani în urmă.
Acesta are în experienţa sa efectuarea de teste similare cu indestructibila Toyota Hilux, care a rezistat dârz la tot ce se putea şi mai pornea, dar şi cu un Mercedes-AMG G63 modern. Ford Model T, însă, s-a ales cu motorul stricat la doar câteva minute după începutul testului de anduranţă, iar deteriorările s-au ţinut lanţ.
Sigur, nici „testul” nu e unul care să testele cu adevărat anduranţa, ci mai degrabă rezilienţa la distrugere intenţionată. Aşa că şi Fordul a îndurat de toate, de la lovituri ale uşilor până la împingeri peste deal, răsturnări, şi rotiri cu excavatorul.
Mulţi ar putea spune că distrugerea unei maşini clasice în asemenea mod e o blasfemie şi ar avea dreptate. Dar, asta pare să fie una din specializările principale ale youtuber-ului, iar experienţele sale sunt întotdeauna un pic demenţiale.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,227
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!