(VIDEO) Youtuber-ul care a cumpărat un prototip bizar de cândva, cu doar 1500 dolari, a reuşit să-l repare şi să-l conducă

14 Iunie 2023, 15:37
Redacţia PiataAuto.md
Acum câteva zile, publicam un articol cu video, în care relatam despre istoria unui youtuber din SUA, care a cumpărat aproape din întâmplare un prototip bizar de cândva, cu doar 1.500 dolari, deşi cândva doar pe crearea lui se cheltuiseră 2 milioane de dolari. E vorba de un soi de maşină plug-in hibridă, foarte uşoară în construcţie, care trebuia să aibă un consum de 100 mpg, sau puţin peste 2,35 litri/100 km. Ei bine, dacă atunci încercările de a-l porni se lăsaseră cu pocnituri masive, de această dată youtuber-ul cu experienţă de mecanic a reuşit să-l repare şi să-l reînvie, suficient cât să poată porni cu el şi să-l conducă măcar câteva cartiere.
După mai multe discuţii cu un inginer care a lucrat cândva la crearea acestui prototip, a înţeles care ar trebui să fie voltajul bateriei şi a constatat că după 12 ani de staţionare bateria era încă foarte viabilă. Apoi a înţeles şi care ar fi succesiunea de acţiuni necesară pentru pornirea şi punerea în mişcare, deşi era clar că uneori maşina face exact inversul celor intenţionate, cum ar fi să se deplaseze înainte când se cuplează poziţia de marşarier a levierului.
Maşina a putut fi chiar şi încărcată prin conectarea unui cablu nou, iar bateria indica un voltaj bun. Aşa că până la urmă ea a putut demara pe propriile roţi, cu propulsie pur electrică. Problema e că, dacă viteza creştea prea mult, electromotorul spate începea să se zguduie vertiginos, un element de fixare de-al său fiind rupt şi deocamdată imposibil de reparat. Dar cu viteză mică, aparent acesta mergea bine.
De asemenea, dacă bateria scădea sub o anumită tensiune, motorul începea să producă aceleaşi sacadări. Deci, e o siguranţă un prototip cu capricii, multe din fenomene fiind greu de înţeles ca şi cauză a producerii lor.
Dar maşina a mers, deşi cu mari peripeţii. În primul rând, a avut loc o nouă blocare a youtuber-ului în interiorul compartimentului spate, care nu are nici un mâner de deschidere şi acesta a trebuit să-şi cheme soţia cu copiii să-l scoată din captivitate. În al doilea rând, condusul chiar şi la un cartier distanţă l-a lăsat cu impresia că nu va mai putea ajunge acasă înapoi şi va trebui să împingă prototipul său bizar, pentru că maşina a mai trebuit încărcată pe drum, pentru a ridica voltajul bateriei.
Vezi toată această experienţă în video-ul de mai jos.
0
1,180
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!