(VIDEO) SUV-ul electric cu inginerie chinezească MG4 X Power reuşeşte să învingă un Audi e-tron GT

19 Iulie 2023, 18:24
Redacţia PiataAuto.md
În ultimul timp spunem deseori că producătorii chinezi au avansat atât de mult în maşini electrice, încât au ajuns să concureze cu producătorii internaţionali de top de la egal la egal, iar pe unii conservatori chiar să-i devanseze. Ei bine, de curând până şi un SUV electric cu inginerie chineză — MG4X — vândut în Marea Britanie fără prea mari pretenţii de sportivitate absolută, a reuşit să învingă un Audi e-tron GT într-un duel direct.
Marca MG e una britanică, dar e deţinută de multă vreme de chinezi, aşa că toate modelele acestei mărci conţin ingineria producătorului chinez SAIC, şi sunt vândute în Marea Britanie şi alte câteva ţări europene. Există un SUV MG4 obişnuit, cu un singur motor electric, de 168 CP mecanici, cu tracţiune spate. Modelul MG4 X Power, însă, are un electromotor de 228 CP pe puntea spate, plus încă un electromotor de 201 CP pe puntea faţă, ajungându-se la o putere totală de 429 CP. Iar cu asemenea parametrii, se întâmplă ca acest SUV să prindă 60 mile la oră în doar 3,8 secunde.
Pentru că parametrii sună atât de bine, britanicii l-au pus la un duel cu Audi e-tron GT. Au vrut să ia un Porsche Taycan, cu aceeaşi putere şi aceeaşi platformă, dar Porsche nu le-a oferit unul. Aşa că a venit Audi e-tron GT, cu două electromotoare ce însumează 523 CP mecanici, deci cu aproape 100 CP în plus. Maşina oferă puterea maximă pentru doar 2 secunde, însă, şi e simţitor mai grea ca MG. Aşa că bătălia se arăta interesantă.
Şi a fost de-a dreptul neaşteptată. Pentru că Audi e-tron GT a fost învins de SUV-ul cu inginerie chinezească MG4 X Power, de 3 ori la rând. Cele două maşini electrice au fost foarte aproape, dar cea cu inginerie chinezească a fost întotdeauna la un pic pas în faţa Audi.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
5,620
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!