O serie de explozii de proporţii au avut la o staţie GPL din Crevedia, România, cu zeci de răniţi, inclusiv pompieri, şi o viaţă pierdută

27 August 2023, 00:41
Redacţia PiataAuto.md
O serie de explozii majore au avut loc pe parcursul serii şi nopţii la o staţie GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa, România, situată pe drumul DN1A, la circa 10 km nord-vest de centura Bucureştiului. Au explodat cisternele în care se afla gaz petrolier lichefiat, acestea fiind mai multe la număr pe teritoriul staţiei. Un om a murit în prima explozie, iar exploziile următoare au cauzat zeci de răniţi, inclusiv pompieri care veniseră să lichideze incendiului. La ora publicării acestui articol sunt 46 de răniţi, dintre care 26 sunt pompieri.
În zonă au fost desfăşurate forţe de intervenţie imense. Trei mii de locuitori au fost evacuaţi pe o rază de 700 metri şi a fost activat planul roşu de intervenţie. A fost activat, totodată mecanismul de protecţie civilă al UE, prin care noaptea vor fi transferaţi în străinătate 4 răniţi, pentru tratamente avansate de urgenţă.
La staţia din Crevedia existau 6 rezervoare a câte 10.000 litri fiecare, nefiind clar câte din ele erau pline. Dar, până la această oră s-au produs deja 4 explozii ale cisternelor.
Primarul din Crevedia spune că staţia nu avea autorizaţie de funcţionare, activitatea ei fiind suspendată mai mult timp în urmă de ISU. Dar, totodată, primarul spune că staţia funcţiona în regim de depozit GPL, acolo venind în permanenţă maşini cu cisterne pentru a încărca sau descărca carburanţi.
La ora publicării acestui articol pompierii încă mai luptă cu focul. În focarul de incendiu au fost detaşaţi roboţi speciali, pentru a menţine cisternele rămase reci prin stropire cu apă şi a evita rănirea altor pompieri.
Vom reveni cu noi detalii.
0
3,518
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!